To je to što me zanima!

Markić traži od Meksikanaca da zaštite instituciju braka

Udruga U ime obitelji uputila je pismo meksičkoj veleposlanici za Hrvatsku izražavajući podršku Nacionalnom hodu za obitelj koji se u subotu održava u Mexico Cityju
Vidi originalni članak

Udruga U ime obitelji uputila je pismo meksičkoj veleposlanici za Hrvatsku, Isabel Bárbara Téllez Rosete izražavajući podršku Nacionalnom hodu za obitelj koji se u subotu održava u Mexico Cityju, pridružujući se skupovima podrške koji  se danas  odražvaju pred meksičkim veleposlanstvima u cijelom svijetu.

- Sutrašnji Nacionalni hod za obitelj je nastavak mirnih prosvjeda održanih u 122 grada u kojima je sudjelovalo 1.140.580 Meksikanaca pružajući ogroman otpor pokušajima aktualnog meksičkog predsjednika da u ustavu Meksika redefinira brak negirajući da je to jedino zajednica žene i muškarca te nametne rodnu ideologiju ograničavajući prava roditelja na odgoj njihove djece - stoji u pismu.

- Budući da meksičko veleposlanstvo nadležno za Hrvatsku ima sjedište u Budimpešti – pismo udruge  U ime obitelji kojim izražava podršku meksičkom pokretu za brak i obitelj predali su predstavnici partnerskih mađarskih udruga na sastanku s meksičkom veleposlanicom - kaže Markić,čije pismo prenosimo u nastavku:

"Vaša Ekselencijo, poštovana gospođo Rosete,

Udruga U ime  obitelji (Hrvatska) obraća Vam se povodom velikih prosvjeda meksičkog  naroda  diljem  Meksika  protiv  nametanja redefinicije braka od strane aktualnog meksičkog predsjednika. Udruga U ime obitelji inicirala je prvi  građanski  referendum  u  povijesti  Republike Hrvatske - o uvrštenju definicije braka u Ustav, koji je svojim potpisom zatražilo više od 750.000 građana (20% birača). Na taj referendum 1,12.2013. je 66% izišlih birača odlučilo  da se u Ustav RH uvrsti  odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Za  svaku demokratsku zemlju izuzeto je važno da vlast poštuje temeljna uvjerenja svoga naroda i da građani mogu javno i demokratski izražavati svoje  mišeljenje. U Hrvatskoj su na referendumu o braku cijela Vlada i predsjednik bili protiv ustavne  zaštite  baka i velike većine hrvatskih građana. Zanimljivo je reći da su i predsjednik i tada vladajuće stranke nakon  referenduma  o  braku izgubili na izborima. Brak i obitelj su temelj svakog  društva i naše civilizacije. Očekujemo da će meksička vlada i aktualni predsjednik poštivati volju meksičkog naroda da brak bude i ostane u zakonima i politikama određen kao zajednica muškarca i žene.

S velikim poštovanjem i ljubavlju prema Vašem, meksičkom narodu."


 

Idi na 24sata

Komentari 209

  • Plavusa 13 Pink G 23.09.2016.

    "...s postovanjem i ljubavlju prema meksickom narodu..." bubnu teta Grinch i ostade ziva.O zivote svasta po ovoj zemlji hoda!Da teta Grinch zna sto je ljubav i postovanje ne bi licemjerno radila sto radi.Odbij luciferu!

  • 23.09.2016.

    Ja se nje plasim!!!!! Koji pogled ima......

  • Ništanovo 23.09.2016.

    A joj, čime se ova žena bavi. Ni brige ni pameti. Da ode malo do Južnog pola i vidi kako se seksaju pingvini. Možda nešto i nauči

Komentiraj...
Vidi sve komentare