To je to što me zanima!

Martinčević: Treba mijenjati način izbora bez referenduma

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Građani ne trebaju plaćati 50 milijuna kuna za referendum. Ali, pozvala je Leku da na jesenskoj sjednici stavi njezin prijedlog o izmjeni izbornog zakonodavstva
Vidi originalni članak

Uoči sastanka saborskih zastupnika s predstavnicima udruge GONG o temi izmjene izbornog zakonodavstva, Natalija Martinčević održala je konferenciju za novinare. Zastupnica i predstavnica buduće Čačićeve stranke pozvala je predsjednika Sabora Josipa Leku da na jesenskoj sjednici na početak dnevnog reda stavi njezin prijedlog o izmjeni izbornog zakonodavstva. 

- Zalažemo se za preferencijalno glasovanje s pragom od deset posto, da građani, uz stranke, biraju i ljude za koje misle da će ih kvalitetno zastupati - rekla je.

Dodala je kako se Reformisti protive referendumu na ovu temu, a za koju se zalaže građanska inicijativa U ime obitelji. 

- Smatramo da građani ne trebaju plaćati 50 milijuna kuna - zaključila je te je komentirala zašto se, po njezinom mišljenu, i dio vladajućih i oporbe protivi ovakvom prijedlogu.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • user_26733 24.07.2014.

    ukinuti financiranje stranaka iz naše kase, preferencijsko glasovanje, 10 posto izborni prag, smanjiti broj općina i županija, smanjiti broj saborskih zastupnika, ministarstva i ministara, ograničiti im savjetnike i pomoćnike, ukinuti im naknade za stanovanje, za režije, za putne troškove, njima je besplatan zet i hž, ukinuti kartice, mobitele i naknadu za odvojen život, obavezno prisustvo u saboru dok god zasjeda.(obavezna prozivka) smanjiti im plaću na koliko je potrošačka košarica za jednu 4 članu obitelj,(oko 5 tisuća) ukinuti im imunitete i razne zaštite i puno sl. to bi trebao biti početak novog doba demokracije

  • Corleone Michael 24.07.2014.

    Sad su svi najpametniji prije izbora...

  • jožek2 24.07.2014.

    Sve dok nam opet ne dođu strani tutori na vlast u Hrvatskoj koje će jednog dana ako se ovako nastavi postavit EU neće biti dobro. Dokazali smo i pokazali da u Hrvatskoj nema sposobnog Hrvata koji bi znao voditi državu nažalost istinito i zato nismo stolječima imali svoju državu i sad kad smo je izborili sami smo je uništili više od svih okupatora zajedno do sada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare