To je to što me zanima!

Velika konfuzija oko sudbine sirijskih 175 radnika cemetare

Reuters je prvotno objavio da su militanti ISIL- a masakrirali zarobljene radnike, no nedugo nakon toga, ta je informacija povučena. Sudbina radnika i dalje ostaje nejasna
Vidi originalni članak

Agencija Reuters objavila je u petak ujutro vijest  da su militanti ISIL-a ubili 175 radnika cementare u Siriji u koju su provalili u ponedjeljak, no ta je informacija kasnije uklonjena, javlja Sky News. Ipak, i dalje se zna ništa o zarobljenim radnicima.

- U četvrtak nas je tvrtka obavijestila da je više od 300 radnika oteto od strane ISIS-a - rekao je vojni izvor za sirijsku državnu agenciju SANA-u.

ISIL-ovci su još u ponedjeljak upali u tvornicu udaljenu 40 kilometara od Damaska i oteli 300 sirijskih civila. Dio njih uspio pobjeći nedugo nakon otmice.

Šef tvornice je rekao za AFP da je izgubio kontakt sa zaposlenicima još u ponedjeljak.

- Nismo se čuli sa svojim obiteljima još od ponedjeljka i napada Daesha na tvornicu. Nemamo pojma gdje su, nitko nam ništa ne govori - rekao je stanovnik grada Dmeira.

Ako se uspostavi da je ISIL smaknuo radnike, to će biti jedno od najgorih masovnih ubojstva od početka sirijskog rata.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • gender bender 08.04.2016.

    ekipa upravo citam na hzzu. nudi se 300 radnih mijesta u inozemstvu u nekoj cementari. kaze upraznjena radna mjesta...

  • 08.04.2016.

    Cemetare? A necu ni komentirat to sto rade..tuzno pretuzno

  • el galezio 08.04.2016.

    Ja ne znam vise sta reci na sve to....od kad ISIS postoji....od kad teroriziraju europu....a svijet samo stoji i gleda....nitko nista ne reagira...!!! To mi je totalno ne pojmljivo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare