To je to što me zanima!

Masterchef Šime Sušić obilazi otoke kajakom i kuha hrvatsko

U 47 dana planira obići 47 otoka. Krenuo je s Raba pa će preko Krka i Paga do Visa, a zatim do Lastova. Preko Lopuda i Koločepa završit će u Dubrovniku
Vidi originalni članak

Otisnut ću se na pučinu s najosnovnijim stvarima koje mogu stati u kajak, a to su odjeća, kompas, nautičke karte, kuhalo, fotoaparat i GPS, kaže Šime Sušić (26), pobjednik prve sezone showa Masterchef. Profesor geografije u Prvoj privatnoj gimnaziji u Zagrebu otisnuo se u Odiseju po jadranskim otocima.

U 47 dana planira obići 47 otoka. Krenuo je s Raba pa će preko Krka i Paga do Visa, a zatim do Lastova. Završit će obilazak, preko Lopuda i Koločepa, u Dubrovniku.

U ljetnu avanturu dugu 1200 kilometara s njim će se otisnuti njegov dugogodišnji prijatelj i kolega s fakulteta Marko Kovač. Šime je odlučio da će u ekspediciju krenuti kajakom.

- Nisam se nikad bavio veslanjem u životu, nego sam samo entuzijast željan pustolovine. Cilj mi je dnevno prosječno odveslati 26 kilometara. Prva etapa traje osam dana. U to vrijeme Marko i ja obići ćemo Krk, Cres, Unije, Velike i Male Srakane, Susak i Lošinj – hvali se Šime kojem je pobjeda u kulinarskom showu donijela 200.000 kuna.

Dio novca uložio je u ovaj projekt. Kajak je, dodaje, izabrao jer se pokreće vlastitom snagom i veliki je psihički izazov. Također je najbolje prijevozno sredstvo, tvrdi Šime, jer se s njim može doći i do skrivenih dijelova. Savjete za veslanje po Jadranu dao mu je ekstremni sportaš Danijel Lacko koji je prošle godine sudjelovao u projektu “Welcome”. Tri tjedna svakodnevno je veslao na Jarunu, a zatim se u lipnju uputio u Pakoštane.

- Tamo sam s iskusnim kajakašima vježbao loše scenarije koji se mogu dogoditi na pučini. To je izuzetno korisno - smatra ovaj bivši atletičar koji se bavio i planinarenjem. Kad stigne na predviđene otoke, mladi će se kuhar družiti s lokalnim stanovništvom kako bi saznao autohtone specijalitete koje će onda kuhati.

Cijeli članak pročitajte u 24sataExpressu!

Idi na 24sata

Komentari 10

  • wargods_1 12.07.2012.

    koja je to ribetna na slici?

  • user_60928 11.07.2012.

    Kuha hrvatsko,a sto?Cevapcice,sarmu,pljeskavicu,brudet,pasticadu,rizot,pastu,rozatu?Ma sto je tu hrvatsko?Kuha i gotovo,zasto sve mora imati pridjev hrvatsko ?Ja ne znam jeli postoji jedan jedini recept izvorno hrvatski!Oo,da mozda musaka,mozda frigano jaje!Ja bih voljela znati jer me cesto pitaju stranci: Koje je vase nacionajno jelo?Ma sto da kazem?

  • vedii888 10.07.2012.

    Sretno mu bilo dalje .

Komentiraj...
Vidi sve komentare