To je to što me zanima!

Matanić u pismu: S.Đ. je dogovorio sa Zagorcem...

Na početku suđenja Robert Matanić je rekao da e cijelu priču izmislio na nagovor odvjetnika. Pisao je USKOK-u, ali kaže da su to samo njegove misli
Vidi originalni članak

Robert Matanić, prvooptuženi za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, iz zatvora u Remetincu je poslao dva pisma USKOK-u. U njima skida odgovornost sa sebe i prepričava sve što zna o atentatu, a aktere označava samo inicijalnima.
'SĐ naložio i dogovorio sa ŽM i BG. Narudžba je iz ZG, potvrdili i SĐ i ŽM i BG. SĐ rekao da je dogovoreno sa gen. Zagorcem još prije', stoji u jednom od pisama koje je objavio Jutarnji list. SĐ označava Slobodana Đurovića, ŽM Željka Milovanovića, BG Bojana Gudurića, a RM Roberta Matanića, što znači da je o sebi pisao u trećem licu. Rukopis je teško čitljiv. Na početku svakog reda Matanić je stavljao znak plus, a ispod toga kosu crtu. U pismu, osim Joce Amsterdama, spominje Stanka Subotića, ali i crnogorskog premijera Milu Đukanovića. Napisao je kako nije htio biti s Milovanovićem i Gudurićem te da ih je ignorirao i izbjegavao. Ali, nakon što je saznao za planirani atentat počeo je forsirati susrete s Đurovićem kako bi navodno čuo sprema li se i njemu nešto loše. Pitanje koje će se u nastavku suđenja sigurno postaviti je zašto bi Slobodan Đurović, koji tvrdi da ima 10 milijuna eura imovine, dolazio u Zagreb kod Matanića po dug od nekoliko tisuća eura. Također i zašto je Đurović posudio Mataniću 30.000 eura za stan, a ovaj je tek izašao iz bugarskog zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • hrvatović 05.02.2010.

    kakav je to kriminalac, ako mora posuđivati lovu da bi si riješio egzistenciju?

  • istank90 05.02.2010.

    ako nisam ništa kriv nemam što izmišljat i lagat

  • HUMI 05.02.2010.

    Dobro kaže @onlada..Nisu to obični lopovi koji sa plastičnim pištoljem ukrade 1000 kn..Ovi moraju imati fakultet kriminalistike da nauče što sve napraviti,povezati se sa toliko osoba a da te ne optuže !!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare