To je to što me zanima!

Matica sindikata: Ne trebaju nam premijerove lijepe riječi

Iz Matice hrvatskih sindikata ističu da nije prvi put da premijer daje izjave suprotne postupcima svojih ministara. Smatraju da im njegovo sažaljenje vrijeđa dostojanstvo
Vidi originalni članak

Iz Matice hrvatskih sindikata poručili su kako prosvjetarima nisu potrebne premijerove utjehe i sažaljenje, već ugradnja njegovih obećanja u kolektivni ugovor. Premijer Zoran Milanović je inače u subotu na glavnom odboru SDP-a kazao kako mu je najviše žao profesora te je obećao da će prosvjetari biti prvi na koje će se misliti čim to bude moguće.

Iz Matice hrvatskih sindikata ističu kako to nije prvi put da premijer daje izjave suprotne postupcima svojih ministara, javlja HRT. Smatraju kako njegovo sažaljenje nad nastavnicima vrijeđa dostojanstvo svih zaposlenika u prosvjeti.

- Dok nas u to ne uvjeri, molimo da se suzdrži od lijepih riječi o prosvjeti, jer su ih se nastavnici od političara i politikanata svih ovih godina naslušali - napisali su iz Matice sindikata u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Capafiori 17.09.2012.

    Na kraju balade Matica sindikata čuje "lijepe riječi"???? To vam je upravo ono čime ste obmanjivali svoje članove, sada članstvu objasnite gdje ste kiksali i što ste im realno mogli ponuditi.

  • TratinčicaMaslačak 17.09.2012.

    Ribič je do zadnje sekunde mislio kako če dobiti nekaj ispod stola ,kak za vrjeme HDZ-A .No nažalost prevario je one koje je "kao"zastupao,jer on neče izgubiti ni lipe.Pravil se je najpametniji sad je ispao največi luzer

  • 17.09.2012.

    MOLIM LIJEPO da se konačno napiše POPIS JAVNIH SLUŽBI I POPIS DRŽAVNIH SLUŽBI, da se to konačno definira točno. Šta su u javnim službama samo profesori i medicinske sestre? Nisu. Isto tako barata se brojkom od 250.000 državnih službenika i namještenika, što također nije točno. Ima ih uvrh glave 20.000 u svim ministarstvima (ne računajući MUP i obranu).

Komentiraj...
Vidi sve komentare