To je to što me zanima!

Matija Posavec nakon ostavke ide u Sabor! A vjerojatno će se opet kandidirati i za župana

Posavec ne planira odustati od politike, a ostavku je podnio iz moralnih razloga, kažu u njegovu krugu prijatelja. Saborski mandat je osvojio lani na listi Restart koalicije osvojivši najviše preferencijalnih glasova
Vidi originalni članak

Međimurski župan Matija Posavec je priznao u USKOK-u uzimanje mita od 10.000 kuna, te da je iskoristio svoj položaj kako bi zaposlio dvije službenice.

USKOK je objavio i da je podnio ostavku na mjesto župana i to je, vjerojatno, razlog što nije završio u istražnom zatvoru.

DOBRO JUTRO, HRVATSKA Kad pomisliš da ne može gluplje i sramotnije. I onda vidiš ovo...

Vlada mora raspisati nove izbore za župana u Međimurskoj županiji iako je prošlo četiri mjeseca od održavanja izbora na kojima je Posavec uvjerljivo pobijedio osvojivši skoro 65 posto glasova u prvom krugu.

- Ne, Matija ne planira odustati od politike u kojoj je čitav život. Ostavku je podnio iz moralnih razloga, ali on je izabrani saborski zastupnik i planira aktivirati svoj mandat - kaže nam osoba iz kruga ljudi bliskih Posavcu.

Pogledajte video: Posavec sve priznao

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Posavec nam se nije javio potvrditi tu informaciju.

Na parlamentarnim izborima prošle godine, Posavec je saborski mandat osvojio dobivši više od 16.400 preferencijalnih glasova na listi Restart koalicije koju je predvodio SDP.

Osvojio je više preferencijalnih glasova nego Davor Bernardić ili Miroslav Škoro, a više nego cijela lista HDZ-a u trećoj izbornoj jedinici. U Saboru ga je dosad mijenjala SDP-ova Boška Ban Vlahek.

USKOK OBJAVIO DETALJE: Posavec je tražio da se zaposli nećakinja njegove poznanice, zbog svega mijenjao pravilnik

Ali, prema informacijama iz njegova kruga, veoma je lako moguće da se Posavec opet kandidira i za župana Međimurske županije na izborima izazvanim njegovom ostavkom.

Zakon mu to ne priječi jer nije osuđen niti za jedno djelo koje mu se stavlja na teret, a do izbora bi trebali biti ispitani i svi svjedoci.  

Idi na 24sata

Komentari 238

  • NenadZG 13.09.2021.

    Da li je vrijeme da se stvarno država restira i da se drastično pooštre pravila. Ulove te s rukama pekmezu i onda završiš u Saboru. Dakle, idealan žetončić kojega možeš ucjenjivati kako god želiš. 

  • intellectus 12.09.2021.

    Ja sam mislio da se povlači iz politike, zašto promjena mišljenja?! Je li bilo premalo?

  • jožek2 12.09.2021.

    Matiji Posavcu su spakovali ovo Kajtazi u kompi sa Plenkom i hdz mafijom jer se zalagao i želio uvesti vaučere ili bonove umjesto gotovog novca za rome u Međimurju kojih tamo ima jako puno, a tim bonovima bi plaćali režije i kupovali hranu i ne bi se mogli koristiti za kockanje, pijančevanje i ostale gluposti , ali to nije pasalo Hdz mafiji i Kajtaziju jer u igri je veliki novac namijenjen kao socijala za Rome kojeg pola pokrade Kajtazi sa hdz mafijom, i to je sva priča o čovjeku koji je htio puno dobroga napraviti u svojoj županiji, ali mafija je jača i ne da.

Komentiraj...
Vidi sve komentare