To je to što me zanima!

Matijašević: Blizu smo, ali ne možemo potvrditi broj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sindikalac Matijašević nije želio izaći s postotkom prikupljenih potpisa za referendum jer aktivisti još obrađuju prikupljene potpise i prikupljanje traje...
Vidi originalni članak

Blizu smo, ali ne možemo sa sigurnošću potvrditi da smo prikupili dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu, rekao je sindikalac Ozren Matijašević. U javnost nije želio izaći s postotkom prikupljenih potpisa za referendum. Kažu da aktivisti još obrađuju prikupljene potpise, ali i napominju da se potpisi još prikupljaju.
- Svjesni s čim imamo posla da će oko sokolovo dubinski snimati svaki potpis stoga moramo skupiti osjetno veći broj potpisa - kazao je Matijašević. Apelirao je na one građane koji to još nisu učinili da izađu i potpišu zahtjev za referendum.
- Mi smo medvjeda dotjerali do jame. Potpisi nam trebaju danas i sutra da bi medvjeda gurnuli jamu - kazao je Krešimir Sever.
Istaknuo je i da su građani svojim potpisima poručili političkoj eliti da ih ne vrijeđa, jer znaju za što su dali svoj potpis. Napomenuli su i da nešto govori činjenica da su ljudi i po najvećem nevremenu dolazili na štandove ne bi li dali svoj potpis. Sindikalni čelnici broj prikupljenih potpisa objavit će u četvrtak ujutro. No, 80.006 potpisa pohranjenih u kutiju uručio im je Dragutin Lesar čelnik Hrvatskih laburista - Stranke rada čini su suradnici također prikupljali potpise diljem zemlje. Ti potpisi već su ranije bili uključeni u procjenu sindikata koliko su potpisa sakupili.
- Ova akcija je pokazala da su građani spremni braniti tuđa prava i shvatili su da imaju priliku promijeniti odluku Vlade - kazao je Lesar. Sindikalci su se požalili da im je Velika Gorica tek na 13 dan prikupljana potpisa odgovorili na zahtjev da dobiju potpisni punkt. U ponedjeljak u 13 sati nedostajalo im je tek tri posto od ukupnog broja potrebnih potpisa, a rok za skupljanje potpisa ističe 23. lipnja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • optimist2 22.06.2010.

    Slijedeće što treba napraviti nakon ovog referenduma je smanjiti kvotu za sve buduće referendume da se više nikad u povijesti Hrvata ne dogodi da igdje prođe debilni zakon o golfu,ili da se sprema ulazak u EU bez da se građane konzultira za sve što se tog pitanja tiče.klaune i doušnike tipa Popijač i Kunst treba maknuti sa političke scene,tko je zgrješio,neka čuva ovce,ako je i za to sposoban.

  • 37h1x 22.06.2010.

    i ovako je nepravedno da u zemlji gdje ima 2 milijuna stanovnika inzistiraju da bude 450 000 glasova za referendum. TO NIJE 10 % NEGO PREKO 20 % GRAĐANA ! ipak su još malo pa uspjeli skupiti te potpise u rekordno kratkom vremenu ! VI KOJI NISTE POTPISALI - IZAĐITE VAN IZ SVOJIH ĆUMEZA I POTPIŠITE ZA TAJ REFERENDUM ! AKO ZA NIKOGA DRUGOGA ONDA ZA SVOJU DJECU I UNUKE !!!!

  • 37h1x 22.06.2010.

    pardon, ne \"dva milijuna stanovnika\" nego dva milijuna BIRAČA!

Komentiraj...
Vidi sve komentare