To je to što me zanima!

Matijašević pozdravlja mjeru: Plaće treba povećati što prije

IZ HURS-a su poručili da je važan svaki pomak u cilju boljeg položaja najugroženijih slojeva građanstva. Vjeruju da će se na taj način povećati osobna potrošnja
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga radničkih sindikata pozdravlja Vladine mjere porezne politike prema kojima bi se porezni odbitak s 2200 kuna podigao na 2600 kuna, jer je važan  svaki pomak u cilju boljeg položaja najugroženijih slojeva građanstva, stoji u priopćenju.

- No, opet ističemo da je naš prijedlog bio da se prag podigne na "minimalac" 3017 kuna. Tražimo da se ova Vladina najavljena mjera počne primjenjivati što prijeHURS stalno ističe da se upravo ovakvim mjerama može povećati osobna potrošnja građana, pa i ovaj korak Vlade smatramo dobrim znakom prema poboljšanju životnog standarda - piše u priopćenju.

Iz HURS-a ističu da su nužna ulaganja - u proizvodnju, u prerađivačku industriju, privlačenje investicija.

- Iako je ministar gospodarstva spominjao turizam kao glavnu djelatnost, sada je jasno i drago nam je da se to pokazalo točnim, koliko su industrija i proizvodnja značajne. Nadamo se da će Vladina strategija industrije ugledati svjetlo dana i da će naglasak biti na poljoprivredno-prehrambenu i drvno-prerađivačku industriju- stoji u nastavku.

Mjere Vladine porezne politike, poručuju iz HURS-a, odrazit će se ponajviše na srednji sloj, s nešto većim primanjima. Smatraju da je to važno i poticajno, kao i mjere koje se odnose na poduzetnike i obrtnike, koji bi trebali biti "zamašnjak" brojnih proizvodnih grana.


Idi na 24sata

Komentari 25

  • miki1977 07.09.2014.

    Treba dići minimalac na 4500,00kn neto. To bi bio potez.Ova vlda nema veze sa socijal demokracijom. Ja sam jako ogorćen član SDP- a.

  • Taragea 06.09.2014.

    Još jedno pretakanje iz šupljeg u prazno. Uzmi iz lijevog džepa da bi stavio u desni. Temeljem kojeg gospodarskog rasta i stvorene nove vrijednosti se plaće povećavaju? Joj kako ćemo trošiti s pedesetak kuna povećanja. Juhuuuu!

  • Rukfas_1 06.09.2014.

    Onaj tko ima 9000kn placu taj je radnik i treba mu povecat placu, a onaj koji ima 2200kn njega treba j.... i smislit model da mu se i to uzme. Ja sposobluka u nasih tkz.politicara,nedaj boze nikom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare