To je to što me zanima!

Matković: Moj djed je radio s Alom Caponeom u SAD-u

Osječkoga gradonačelnika Gordana Matkovića lanac oko vrata podsjeća na djeda koji je živio u Chicagu. Tvrdi da je djed radio s Al Caponeom
Vidi originalni članak

Osječki gradonačelnik Gordan Matković oko vrata nosi zlatni lanac za džepni sat. To mu je uspomena na majčina oca Marjana Barušića, koji je s Alom Caponeom švercao piće u SAD-u.
- Djed je rođen 1891., a u Ameriku je otišao tri godine prije Titanica. Zaustavio se u Chicagu u vrijeme prohibicije - priča Matković, kojem je majka, kad ju je pitao što je djed radio, odgovorila kako je bio trgovac i često putovao u Kanadu. Putovanja su se svodila na krijumčarenje alkohola jezerom Ontario iz Kanade u SAD.
- Pričali su mi da se vratio u Hrvatsku s mnogo novca i velikom zlatnim pištoljem. Sagradio je najveću kuću u selu. Oženio se drugi put i dobio moju majku. Živio je sve do 1970. - priča Matković.

CAPONE U ZATVOR, A DJED NATRAG U HRVATSKU
Djed je morao napustiti SAD 1931. godine, kad su Ala Caponea osudili na 11 godina zatvora. Napunio je tri kovčega i vratio se u Drenjski Slatinik. Supruga, sin i bogatstvo ostali su u Chicagu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bangara 19.05.2008.

    gradonacelnik mi se ima s cime i hvaliti.ako mu je djed bio lopina tj. svercer nije ni cudo da ima veliko porodicno bogatstvo.kod nas se ne hvalis postenim i marljivim vec lopovom i bitangom

  • fiki-tier 19.05.2008.

    a tako je!!!!! što je rečeno to je istina! pričao mi svizac koji je zapošljen u tvornici \"Milka\", radi u pogonu, onaj popularni ma znate ga!!!!

  • baki pvo 19.05.2008.

    al capone je učio zanat od balkanaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare