To je to što me zanima!

Maturanti će moći polagati i izborne predmete na maturi

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak poručila je u četvrtak kako se epidemiološka situacija poboljšava te da se zaključilo da se može napraviti epidemiološki okvir i za polaganje izbornih ispita na maturi
Vidi originalni članak

Onaj maturant koji želi i kojem treba za upis na određeni fakultet, moći će na državnoj maturi pisati ispite i iz izbornih predmeta, poručila je u četvrtak ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. 

Iako je priritet bio polaganje obveznih predmeta, obzirom na to da se epidemiološka situacija poboljšava te reakciju rektora kako su Sveučilištima i fakultetima potrebni i izborni predmeti, državna matura će onda biti podijeljena na dva bloka - prvi blok su obvezni predmeti od 8. do 24. lipnja, a nakon toga drugi blok, a to je polaganje izbornih predmeta. 

- U prvom tjednu, koji kreće 8. lipnja, polagat će se hrvatski jezik A i B razine, test i esej. Dakle, razdvojene razine razdvojeni test i esej, treba nam četiri dana za to. U drugom tjednu, od 15. do 19. lipnja su strani jezici, koji su obavezni. A 23. i 24. lipnja su A i B razine matematike - istaknula je dodavši kako će epidemiolozi sada napraviti epidemiološki okvir za ovaj drugi blok polaganja mature. 

- U međuvremenu se zaključilo da epidemiolozi mogu osigurati i drugi epidemiološki blok za izborne predmete, ali koji idu nakon obaveznih, od 25. lipnja - rekla je Divjak dodavši kako će sutra objaviti detaljan kalendar. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • hbcro7 08.05.2020.

    Ministricu je trebalo odavno smijeniti. Maturanti i njihovi roditelji na rubu živaca, piše se ne piše se, piše se kasnije, ma ne ajmo ranije, neće se sve pisati, ma pisati će se.... Kreće se sa školom, koje mjere škola treba osigurati-e čeka se ma ne ide se, sad se ide, ma malo kasnije će se ići....Igra se da djecom, njihovom budućnosti i živcima. Totalno nesposobna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare