To je to što me zanima!

Maturanti su najavili prosvjede zbog izmjena državne mature

Maturanti traže da se sve promjene u državnoj maturi najave generaciji prvih razreda srednjih škola tako da odmah znaju što ih čeka. Prosvjedovat će u Puli i u Splitu
Vidi originalni članak

Ovogodišnji maturanti najavili su mirne prosvjede u Splitu i Puli zbog nezadovoljstva stalnim izmjenama pravila o državnoj maturi. Ističu kako im se time dodatno otežava srednjoškolsko obrazovanje, javlja HRT.

Maturanti traže da se svaka promjena u državnoj maturi najavi generaciji prvih razreda srednjih škola tako da odmah znaju što ih čeka. Naglasili su kako se program samo tijekom njihova srednjoškolskog obrazovanja mijenjao četiri puta. Učenici strukovnih škola istaknuli su i da se zbog novih pravila povećava i neravnopravnost pri upisivanju na fakultete.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 7

  • moscow watchdog 15.12.2011.

    Kad maturanti završe sa štrajkom onda kreču djeca iz Zagrebačkih vrtića jer im stalno mijenjaju cijenu boravka .

  • Splitsko dite 14.12.2011.

    Jel normalno da se broj lektira koje su moguce na maturi udvostrucija od prosle godine?? (esej) Jel normalno da se dicu priprema 3-4 godine na jedno, a onda im se 5-6 miseci prije mature kaze da ce to bit nesto skroz drugo....nije tu stvar neucenja...ko ne uci svejedno mu je kakva ce bit matura, stvar je naseg skolstva i sustava, oni ni sami ne znaju kako bi ta matura u konacnici tribala izgledat....nek se odluce, a dok ne odluce kakva ce bit u konacnici (stalno, za svakoga) nek se pisu samo probne ili nesto slicno....

  • SvemoguciTukarak 14.12.2011.

    Opet ha?Lakse je zalit se i na taj nacin pravdat markiranje?Jebiga knjigu u ruke umjesto na pivo u birtiju preko puta skole.

Komentiraj...
Vidi sve komentare