To je to što me zanima!

Maturu će učenici polagati tek nakon što im završi nastava

Neki se vraćaju na staro: Medicinski fakultet odlučio je vratiti prijemni ispit jer nisu zadovoljni državnom maturom. Smatraju da je premalo pitanja iz biologije i kemije
Vidi originalni članak

Polaganje državne mature više neće biti učenička noćna mora jer će se od sljedeće godine matura polagati tek kad nastava završi. Ovogodišnji maturanti su se, naime, dobrano izmaltretirali spremajući se u isto vrijeme za polaganje državne mature i zaključivanje ocjena. Promjene su, na oduševljenje mnogih ravnatelja srednjih škola, donesene u Pravilniku o polaganju državne mature. Neki od njih čak predlažu da se svi testovi polažu tek kad i drugim učenicima završi nastava te da bi upise na fakultete trebalo pomaknuti za kraj kolovoza, piše Večernji list. 

Na zagrebačkom Medicinskom fakultetu drže da im je potrebna stroža provjera znanja. Smatraju, piše Jutarnji list, da je na maturi premalo pitanja iz fizike, kemije i biologije. Planiraju tijekom godine napraviti analizu uspjeha na ispitima ovogodišnjih brucoša te pomoću tih rezultata vidjeti jesu li u pravu. Ako nisu za iduću generaciju odustat će od prijemnog ispita.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Petraa_1 11.11.2010.

    maturantica sam ekonomske skole i naravno da nam svima paše da se matura piše tek kad nam završi nastava.. al postoji jos jedan problem o kojem nitko ne piše.. naše profesore ne placa niti ministarstvo niti drzava za to sto oni odrađuju prekovremene sate s nama da bi nas pripremili za maturu (pošto mi strukovne škole moramo uciti sve po gimnazijskom programu). znaci oni to rade besplatno .. hvala im na tome al mislim da bi se to trebalo placati,iako je to njihova dobra volja i hvala im na tome :)

  • user_59140 11.11.2010.

    dobro jutro ministarstvu i cijeloj našoj kvazi vladi!!! jedino što ih opravdava za dosadašnju provedbu mature je činjenica da nitko od njih ni nije završio školu! uvode se promjene kako bi se uvuklo što dublje nekom od odbora EU.. i to sve mi trpimo.. ma samo dajte, možda na kraju svi prošvikamo i počnemo se i slagat s vama! to vam je dobra taktika..

  • pernica 11.11.2010.

    dobro su se sjetili.....kod nas u svim branšama, a posebno u školstvu trebaju promjene, samo šta ovi odgovorni kasno "pale"!!!! normalno da je lakše polagat maturu kad redovna nastava ZAVRŠI!!!!! PA TO SVI PAMETNI ZNAJU!!!!! SRTNO MATURANTIMA!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare