To je to što me zanima!

Medicinska sestra zamijenila vrećice krvi, pacijent preminuo

Tada sam bila jedina sestra na odjelu. Nisam bila dovoljno koncentrirana na rad jer sam bila užasno umorna obzirom da sam radila 24 sata u komadu, rekla je sestra
Vidi originalni članak

Dežurnu medicinsku sestru Katju S. (27) u bolnicu u Kölnu liječenik je poslao po krv za pacijenta (63), koji je bolovao od ciroze jetre. Otišla je i uzela još jednu vrećicu krvi koja je bila namijenjena za drugog pacijenta. 

Sestra je zamijenila krv tako da je pacijent preminuo, a slučaj je završio na sudu.

- Tada sam bila jedina sestra na odjelu. Nisi bila dovoljno koncentrirana na rad jer sam bila užasno umorna obzirom da sam radila 24 sata u komadu, a tjedan iza toga odradila sam 62 sata bez odmora - prisjetila se u suzama Katja zbog čiji je greške u lipnju prošle godine preminuo muškarac. 

Katju terete za ubojstvo iz nehaja. Sudac je kazao kako je sestra kriva no ne namjerno već je do tragedije dovelo niz 'nesretnih okolnosti', piše Bild.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • medo2209 19.05.2012.

    Dobro dosli u evropu!! 24 sata rada za 1100 evra netto. A medicinskih sestara vise nema jer su skupe, onda se uzimaju te takozvane brzo skolovane sa kursevima od sest mjeseci i ona te cuva ako si nepokretan u krevetu mislim u bolnici.

  • Capafiori 19.05.2012.

    Ona sama odrađuje po 24 sata u komadu, a na odjelima naših bolnica u jutarnjim satima bude prisutno i po 20 sestara (stalno zaposlenih i stažista), rade 8 sati, a propusti su identični.

  • perobj 18.05.2012.

    Žalosno-no istinito i kod nas med.sestre moraju raditi prekovremeno a to se nigdje nevidi jer evidencije radnog vremena se poslaguju kako paše poslodavcu. Rade i po 200 i više sati mjesečno iako taj mjesec ima satnicu 168 sati, no valjda će doći vrijeme da se i to promjeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare