To je to što me zanima!

Mediji o suđenju Sanaderu: To je suđenje stoljeća u Hrvatskoj

Reuters: Suđenje je dio antikorupcijske kampanje koju je počela Sanaderova nasljednica J. Kosor kako bi Hrvatska ušla u EU. S gnjušanjem je odbacio optužbe
Vidi originalni članak

Gotovo svi važniji svjetski mediji opširno su popratili prvi dan suđenja bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu. Srbijanski mediji ističu da je riječ "o suđenju stoljeća u Hrvatskoj". Beogradski Blic objavio je veliki tekst s naslovom "Počelo suđenje stoljeća u Hrvatskoj. Sanader: Nisam ratni profiter".

Srbijanski mediji, da bi dočarali o kakvom je procesu riječ, istakli su da su prvo ročište iz sudnice prenosile sve hrvatske televizijske postaje.

- Sudac je omogućio izravan prijenos ročišta - istakla je beogradska agencija Beta.

I u Zapadnoj Europi suđenje Sanaderu izazvalo je golem interes.

- To je prvi put u Hrvatskoj da netko pred sudom odgovara za optužbe za ratno profiterstvo - javlja francuska agencija AFP.

Strani mediji podsjećaju da je suđenje bivšem premijeru počelo točno mjesec dana prije parlamentarnih izbora te ističu i da je bivša Sanaderova stranka HDZ postala predmet istrage.

- Sanader je s gnušanjem odbacio optužbe da je ratni profiter. Suđenje je dio antikorupcijske kampanje koju je počela Sanaderova nasljednica premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor kako bi ispunila kriterije za ulazak u Europsku uniju 2013. - javio je Reuters. Tanjug ističe da je Sanader inzistirao na objašnjenju razloga zbog kojih je stekao čin pukovnika Hrvatske vojske.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • VonUnaussprechlichen 04.11.2011.

    Tako je to je suđenje stoljeća!!! ma jeb** financijsku krizu, jeb** stopu nezaposlenosti, jeb** gladne ljude koji kopaju po smeću da bi preživili itd. itd.. sad je najbitnije da imamo Sanadera na sudjenju i da se narod zabavlja.. a na kraju će ovaj igrokaz završit tako; Obačena optužnica zbog nedovoljno dokaza!! Da se mene pita strpo bi ga u ćuzu na 50 godina bez ikakvog sudjenja. Samo je najžalosnije to da je on samo kap u čaši vode. Cijeli sabor treba po kratko postupku, možda bi to bio dobar primjer za slijedeću generaciju političara!!!

  • feba 04.11.2011.

    Ma EU nas nije ni željela dok je HDZ bio na vlast,čista realnost.U EU ćemo ući samo kad HDZ izgubi izbore,čista realnost.Grupa Birdenberg,masoni ili bankari od formata i političari veći od ovih naših pijuna igraju svoju zakulisnu igru.Normalno,narod nitko ništa ne pita!To je realnost narode i ne trošite sebe na beskorisna razmišljanja.

  • de-marco 04.11.2011.

    HDZ i danas pokušava dobit izbore preko Sanadera ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare