To je to što me zanima!

Medijski klaster Trupčeviću: Apeliramo da ne posustanete!

Mi, mali lokalni izdavači posebno se osjećamo pogođeni, jer je sadržaj informativan i od iznimnog značaja za lokalnu zajednicu. Apeliramo na Vas da ne posustanete
Vidi originalni članak

Predsjednik Medijskog klastera Mirko Jurič uputio je dopis predsjedniku u ostavci Udruge novinskih izdavača Borisu Trupčeviću vezan za novi Zakon o PDV-u.

Dopis donosimo u cijelosti:

Medijski klaster, čiji su osnivači četiri najznačajnija lokalna tjednika iz sjeverozapadne Hrvatske - Varaždinske vijesti, List Međimurje, Podravski list i Zagorski list, od prvog je trena podržavao vaše nastojanje, u funkciji predsjednika Udruge novinskih izdavača, da se snižena stopa PDV-a od 5 posto primjenjuje na sve dnevne novine i sve druge tiskane medije. Nažalost, nismo uspjeli. Prevladala je Saborska većina koja se je naprasno poigrala s osnovnim postulatom slobodnog tržišnog natjecanja - jednakošću. Mi, mali lokalni izdavači posebno se osjećamo pogođeni, jer je sadržaj lokalnih tjednih novina informativan i od iznimnog značaja za lokalnu zajednicu. Bez obzira na donešenu odluku Sabora apeliramo na Vas da ne posustanete u borbi za jednakost medija kako bi se breme poteškoća u izdavaštvu ravnopravno raspodijelilo na sve sudionike. Unaprijed Vam se zahvaljujemo, s poštovanjem!

Idi na 24sata

Komentari 5

  • poskok st 15.06.2013.

    što istina boli pa me brišete nećete dugo nesposobni , naduti treba vam uvesti pdv od 200 posto pa kada prodate šugave novine da ste još dužni državi, crknite

  • poskok st 15.06.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bettyboop25 15.06.2013.

    Mali i veliki,25000 tisuća riječi.???? Postavljam pitanje,u turizmu je smanjena stopa PDV.a,ne sjećam se da ih netko dijelio po veličini.?? Već sam rekla i ponovit ću,ovo je diskriminacija i dajem podršku Trupčeviću,jer tako će pomoći i ostalima.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare