To je to što me zanima!

'Međunarodna zajednica treba osuditi palestinske raketne napade protiv građana Izraela'

Izrael će poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitio svoje građane i neće dozvoliti da terorističke organizacije napadaju civilno stanovništvo Izraela bez odgovora, zaključili su u priopćenju
Vidi originalni članak

Izraelsko veleposlantvo u Zagrebu pozvalo je na osudu raketnih napade na izraelske građane iz Pojasa Gaze.

U priopćenju su između ostaloga apelirali 'na međunarodnu zajednicu da nedvosmisleno osudi palestinske masovne raketne napade i terorističke aktivnosti protiv izraelskih građana, kao i da podrži izraelsko pravo na samoobranu i prizna pravo Države Izrael da štiti svoje građane'.

U napadima Hamasa na Izrael dosad je poginulo 6 civila, a deseci su ozlijeđeni navodi se u spomenutom pripoćenju. Nastava je otkazana u većini zemlje, a građani su u skloništima.

'Izrael će poduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitio svoje građane i neće dozvoliti da terorističke organizacije napadaju civilno stanovništvo Izraela bez odgovora. Pravo je i dužnost svake države da štiti svoje građane od terorizma' zaključuje se u priopćenju Veleposlanstva Države Izrael u Zagrebu.

Podsjetimo, sukob između Izraela i Hamasa, palestinske militantne organizacije koja vlada Pojasom Gaze, eskalirao je u srijedu. U vojnom odgovoru izraelske vojske u Gazi je smrtno stradalo najmanje 35 osoba.

 

Idi na 24sata