To je to što me zanima!

Medvedev o padu zrakoplova: 'Moguće da je teroristički čin'

Više drugih zemalja je također reklo da bi eksplozija bombe mogla biti uzrok pada Airbusa ruske kompanije Metrojet koji je iz Šarm el Šeika letio u Sankt Peterburg
Vidi originalni članak

Ruski premijer Dmitrij Medvedev dopustio je u ponedjeljak mogućnost da je uzrok pada ruskog putničkog zrakoplova iznad Sinaja bio "teroristički čin".

"Naravno, postoji mogućnost da je riječ o terorističkom činu", kazao je Medvedev u razgovoru za list Rosijskaja Gazeta, izvaci iz kojega su objavljeni u ponedjeljak navečer.

I izraelski ministar obrane Moshe Yaalon izjavio je u ponedjeljak da je ruski zrakoplov na Sinaju najvjerojatnije namjerno srušen, prenijela je glasnogovornica ministarstva.

"Postoji velika vjerojatnost da je riječ o atentatu", rekao je ministar na susretu s novinarima, prenijela je glasnogovornica.

Više drugih zemalja je također reklo da bi eksplozija bombe mogla biti uzrok pada Airbusa ruske kompanije Metrojet koji je iz Šarma el Šeika (Egipat) letio u Sankt Peterburg. Egipatski ogranak džihadističke organizacije Islamske države (IS) priopćio je da je odgovoran za zrakoplovnu nesreću koja se dogodila 31. listopada i u kojoj su poginula 224 putnika i člana posade, gotovo svi Rusi.

Medvedev je usto potvrdio da je Rusija pokrenula evakuaciju svojih državljana kojih u Egiptu ima 80.000.

"Mislim da ćemo većinu naših sunarodnjaka uspjeti vratiti kući u iduća dva tjedna", kazao je.

Predsjednik Vladimir Putin naredio je u petak prekid svih letova u Egipat.

Od petka je posebnim letovima iz Šarm el Šeika, poznatog ljetovališta na Sinaju, iz Hurghade na Crvenom moru i iz Kaira kući vraćeno oko 25.000 Rusa, rekao je zamjenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • GJURO 10.11.2015.

    Ma nije bomba, eksplodirale su cice stjuardesi. Medvedev, ne moraš otkrivat Ameriku, Kolumbo je to već učinio. Ili je jedino važno napisati članak, bez obzira što u njemu piše ?

  • peter gordon 10.11.2015.

    Ja mislim da su to Rusi znali od pocetka, samo se prave budale, da bi vidjeli razvoj situacije. Putin je vrlo, vrlo pametan covjek, ne panicari, ili dize galamu, nego tiho vec razmislja, kako dalje?, svaka mu cast

  • kabrit 10.11.2015.

    bolesni ljudi i nema tu pomči

Komentiraj...
Vidi sve komentare