To je to što me zanima!

Medvedev prisilio ministra financija da preda ostavku

Aleksej Kudrin nije htio biti u budućoj vladi jer se ne slaže s Medvedevljevom gospodarskom politikom. Predsjednik mu je oštro predložio da podnese ostavku
Vidi originalni članak

Ruski ministar financija Aleksej Kudrin podnio je ostavku nakon što je došlo do nesuglasica između njega i predsjednika Dmitrija Medvedeva, prenosi BBC. Medvedev je ostavku odmah prihvatio.

- Predsjednik je potpisao dekret o ostavci zamjenika premijera i ministra financija Alekseja Kudrina - rekla je glasnogovornica predsjednika Natalija Timakova.

Nakon što je objavljeno kako će Medvedev biti na čelu liste stranke Ujedinjena Rusija na predstojećim parlamentarnim izborima, što bi ga u slučaju pobjede, koja je vrlo izvjesna, učinilo premijerom, Kudrin je u nedjelju rekao kako "se ne vidi u novoj vladi" jer se ne slaže s njegovom gospodarskom politikom. Medvedevljeva reakcija bila je oštra.

- Ako se ne slažete s predsjednikovom politikom, možete učiniti samo jedno: dati ostavku. To vam ja predlažem. Morate odlučiti brzo i dati mi odgovor još danas - izjavio je Medvedev, a prenijele ruske agencije. Nakon savjetovanja s premijerom Vladimirom Putinom, Kudrin je dao ostavku.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • feba 27.09.2011.

    Tako i Jaca čisti svoje redove

Komentiraj...
Vidi sve komentare