To je to što me zanima!

Medvjeda za kojim se tragalo kod Kostrene odstrijelili lovci: 'Morali smo odmah reagirati'

Francišković je dodao kako je gotovo sigurno da je riječ o istom medvjedu koji je bio uočen ranije, ali se nije, kako se očekivalo nakon usmjeravanja prema šumi, u nju i vratio
Vidi originalni članak

Medvjed koji je potkraj svibnja uočen na području Kostrene, Kraljevice i Bakra ipak nije napustio to područje, a nakon što je ugrozio nekoliko građana, lovci su ga u nedjelju kasno navečer u Kostreni odstrijelili.

Potvrdio je to u ponedjeljak predsjednik Lovačkog društva „Jelen“ Orlando Francišković koji je rekao kako je Lovačko društvo reagiralo na poziv Centra 112 i građana, nakon što je dojavljeno da medvjed ugrožava ljude u Kostreni.

MEDO PROŠETAO GRADOM... U Kostreni uočen medvjed, traje potraga: Mještani su upozoreni

Objasnio je da je puška za uspavljivanje na raspolaganju samo interventnom timu koji se nalazi u Zagrebu te da su zbog hitnosti i ozbiljnosti situacije morali odmah reagirati, što su, uz odobrenje Veterinarskog instituta i stručnog tima, iako nerado, učinili.

Francišković je dodao kako je gotovo sigurno da je riječ o istom medvjedu koji je bio uočen ranije, ali se nije, kako se očekivalo nakon usmjeravanja prema šumi, u nju i vratio.  

Pretpostavlja se da je riječ o mlađem medvjedu koji se zbog opasnosti od alfa mužjaka tijekom sezone parenja udaljio od majke, dodao je.

'RADIO JE PROBLEME' Lovci kod Kostrene odstrijelili zalutalog medu koji je sijao strah po Kvarneru: 'Morali smo'

Mlađi medvjed viđen je potkraj svibnja u naseljima na području Kraljevice, Bakra i Kostrene, a nakon što su ga lovci i interventni tim usmjerili prema visokoj šumi na području Gorskog kotara, očekivalo se da je napustio to područje.

No, medvjed je tijekom vikenda uočen u Kostreni i ugrozio je nekoliko ljudi te su ga lovci, u nazočnosti policije, odstrijelili.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Matej22☮ 05.06.2023.

    Naravno, posiječe mu se prirodno stanište i onda ga se upuca ....Lovci...Sero#e !

Komentiraj...
Vidi sve komentare