To je to što me zanima!

Meksiko: Studente ubila banda po naređenju gradonačelnika

Istraga je pokazala da su za smrt 43 studenata krivi pripadnici lokalne bande i policije koji su postupali prema naređenju gradonačelnika koji je nedavno uhićen...
Vidi originalni članak

Meksičke studente koji su nestali još u rujnu ubila je lokalna banda u suradnji s policijom i to prema naređenju gradonačelnika, objavio je glavni meksički državni odvjetnik Jesus Murillo. Ubojstvo ukupno 43 studenata priznali su sami članovi bande 'Guerreros Unidos'. 

Zaključak je to provedene istrage koja još nije pri kraju i u sklopu koje se još mora provesti DNK analiza materijala sa spaljenih tijela studenata što će, naglasio je Murillo, biti iznimno komplicirano. 

Tri člana bande rekla su da je većina studenata već bila ugušena kad im ih je predala policija. Preživjele su ustrijelili te zapalili svih 40 tijela nakon čega su ih bacili u rijeku. Dosad je uhićeno više od 70 ljudi za koje se sumnja da su na neki način povezani s masovnim ubojstvom.

Ubijeni zbog - prosvjeda

Podsjećamo, 43 studenta nestala su nakon sukoba s policijom u gradu Igualu. Njihov su autobus 26. rujna okružili naoružani muškarci i tada im se gubi svaki trag. U grad Igual stigli su na prosvjed kako bi digli glas zbog financijskih teškoća u koje je zapao njihov fakultet i inače poznat po ljevičarskom aktivizmu.

U isto vrijeme u gradu se održavao jedan od službenih događaja u organizaciji gradonačelnika. Kada je shvatio da će ga omesti studentski prosvjed, naredio je njihovo uhićenje. 

Prije nekoliko dana u Mexico Cityju uhićen je gradonačelnik Iguale Jose Luis Abarca, kao i njegova supruga. Šef policije Felipe Flores Velasquez još je u bijegu. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • hadred18 09.11.2014.

    Mi možemo biti sretni što živimo u Hrvatskoj..

  • LebronPetrovic 09.11.2014.

    Ovo traži brutalnu osvetu ! Nema oprosta prema smradovima svake vrste u bilo kojoj državi !

  • donna555 08.11.2014.

    A zna se zašto...prvo su ih ubili, izvadili im organe i onda ih zapalili da se ne sazna

Komentiraj...
Vidi sve komentare