To je to što me zanima!

Melania prijeti tužbom i želi da odmah uklone jumbo plakate

Nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca  u marketing svrhe ako nema suglasnost tog pojedinca, kazala je Nataša Pirc-Musar, odvjetnica koju je Melanija unajmila da zaštiti njeno ime
Vidi originalni članak

Jumbo plakati škole stranih jezika Američkog instituta iz Zagreba, na kojima je Melania Trump, u samo nekoliko dana privukli su pažnju svjetskih medija, a time i američke Prve dame koja je zaprijetila tužbom. 

Naime, kako javlja RTL Melania je najavila tužbu i zatražila da se plakati uklone u roku od 24 sata. 

- Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da nitko, nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca  u marketing svrhe ako nema suglasnost tog pojedinca - kazala je Nataša Pirc-Musar, odvjetnica koju je Melanija unajmila da zaštiti njeno ime od neovlaštene komercijalne upotrebe.

Iza provokativnog plakata koji poručuje kako 'možete daleko stići s malo engleskog', stoji Američki institut, udruga za promicanje engleskog jezika i američke kulture, a autorica je Ivis Burić koja nam je ranije kazala kako ne očekuje tužbu. 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • purgerica prva 19.09.2017.

    Amaterski odrađeno, sad kad pljusne presuda biti će, joj, nismo baš znali. Ma fotkicu trećerazredne manekenkice za baner ne smijete koristiti bez naknade, a kamo li jedne prve dame USA! Zaista amaterski, mislim i sasvim svjesno!

  • purgerica prva 19.09.2017.

    Šteta kaj nisu dobili suglasnost za ovu reklamu. Al da je postigla rezultat, bome je! Ne znam kaj bu rekel pametnjaković Skoko, temlar prisegnuti, na sramotu!

  • Biser_2 19.09.2017.

    Cula sam da ima novine neke sto slika zene sto se suncaju pa objave 😆

Komentiraj...
Vidi sve komentare