To je to što me zanima!

Merkel, Hollande i Putin: Rat u Ukrajini mora stati što prije!

Hollande i Merkel Kijevu će predstaviti mirovni plan, a potom će otputovati u Moskvu. Ruski predsjednik smatra da treba naći rješenje za brzo zaustavljanje rata
Vidi originalni članak

Dok rat u Ukrajini postaje sve krvaviji, ohrabrujuće zvuči najava francuskog predsjednika Françoisa Hollandea koji zajedno s Angelom Merkel dolazi u Kijev kako bi predstavio novu mirovnu inicijativu. 

Novi plan bit će otkriven uoči puta u Moskvu i sastanka s Vladimirom Putinom u petak. Razgovorima u Kijevu pridružit će se i američkim državni tajnik John Kerry, javlja BBC News.

Od početka rata u travnju do danas u Ukrajini je poginulo više od 5000 ljudi. Ukrajinske snage ne uspijevaju se izboriti s proruskim separatistima na istoku zemlje, a broj žrtava velik je na obje strane.

- Ukrajina je u ratu. Koristi se teško oružje, a svakoga dana ginu i civili. Najnovija mirovna ponuda počiva na principu teritorijalnog integriteta Ukrajine prihvatljivom za sve - rekao je Hollande. 

I iz Rusije stiže najava kako je Putin voljan s europskim liderima razgovarati o najboljem i najbržem rješenju za okončanje ukrajinskog sukoba.

Oligarsi žele referendum o ratu

Antiratno raspoloženje raste i u slobodnim dijelovima zemlje, a dokazuju to i oligarsi Viktor Baloga i Genadij Korban koji su predložili da se pitanje nastavka rata stavi na referendum.

Baloga predlaže da se građane na referendumu pita treba li nastaviti ratovati i gubiti živote ili jugoistok zemlje jednostavno prepustiti Rusima. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Zagi_Dr 07.02.2015.

    Nemože biti mira kad znamo kako su ovi došli na vlast i tko su, pa iz unije su potvrdili da su sami pucali snajperima po ljudima i policiji nebi li zavadili ljude, jer meci su bili isti u policajcima i u prosvjednicima!

  • Toni65_1 05.02.2015.

    Stvarno dali netko vjeruje 5% u to da je onima koji ne vole - mrze Ruse iz dna duše koji su gradili i stvarali i proizveli i proizvode oružje da bi se branili u Evrupi od koga zaista ? Odgovor od koga velikog jakog naroda koji je uvijek bio njihova meta ; Napoleon, prvi svjetski ,drugi svjetski rat-Staljingrad.. Onaj tko ima atomsko i sada ratuje sa bratskim susjedima Rusi sa pourusima Ukrajincima .. Dali postoji bolje nešto na svijetu ? A ka tome ih još kažnjavaš izgladnjuješ ponizniješ i sramotiš te im i prijetiš plašiš da češ naoružati sve okolo .. Naravno da su neki u Eu svjesni da bi mogao da Medo poludi vidi da mu se omča steže oko vrata i da nema drugoga pred smrt nego da potegne iz očaja i ne razumni potez ( Kolji NATO ne smije da dozvoli da se ne pomisli slabost i da poako ili slučajno krene ono što se čuvalo za ovakav momenat... Nadalje nesporazum i početak rata ( NATO protiv PUTINA a to zna Europa da opasnost od Hidrogenske atomske postaje i može u času da krene u realitet !!! Pa i od Putina jel je svjestan da je konvencionalno je pušač a atomskim da se je iako gubitnik ipak jako muški i branio pred uništenje ..Sa tim da Europu može zbog blizine zaista pretvoriti u Eu -rupu....

  • Hećim 05.02.2015.

    Šta je, rupa, rupetna, .....otelo se kontroli...ha...?

Komentiraj...
Vidi sve komentare