To je to što me zanima!

Merkel popušta? Od 20. travnja Njemačka otvara još trgovina

No, i dalje postoji velika neizvjesnost u pogledu otvaranja manjih trgovina u trgovačkim centrima. Do sada je samo nekoliko saveznih država reguliralo taj detalj...
Vidi originalni članak

Angela Merkel u srijedu je najavila otvaranje trgovina 20. travnja, ali samo onih s površinom od 800 metara kvadratnih. S tom odlukom složile su se sve savezne države u Njemačkoj, pišu strani mediji. 

DO KRAJA TJEDNA? Znanstvenici savjetuju Merkel postepeno ukidanje mjera...

No, i dalje postoji velika neizvjesnost u pogledu otvaranja manjih trgovina u trgovačkim centrima. Do sada je samo nekoliko saveznih država reguliralo taj detalj. 

Bavarska trgovine s površinom od 800 metara kvadratnih otvara od 27. travnja. Na snazi će i dalje biti mjere i propisi o kontroli kupaca i njihovoj međusobnoj udaljenosti. Maksimalan broj kupaca u trgovini je 40. 

Berlin će svoje trgovine otvoriti 22. ili 23. travnja. Ograničenja izolacije i kontakta produžena su do 26. travnja. Do sljedećeg utorka Senat želi glasovati o detaljnim propisima o popuštanju.  Berlin želi koordinirati s Brandenburgom. Mogle bi postojati iznimke od pravila 800 kvadratnih metara.

NAJVIŠE MLADI Ljudi se zbog korona-izolacije sada više sjećaju svojih snova

Hamburg će postupiti onako kako je crveno-zeleni Senat odlučio u petak. Trgovine s maksimalnom veličinom mogu se otvoriti od 20. travnja, u to se računaju i trgovački centri te pojedinačne trgovine u njima. Preduvjet ovih otvaranja je poštivanje regulacije udaljenosti. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Hanss_1 18.04.2020.

    Bravo babetino a Mali moraju propast

  • 18.04.2020.

    Trgovine DO 800 kvadrata ne od....

  • 18.04.2020.

    Te trgovine u Berlinu su i bile non stop otvorene...a ovaj red se tek od ovog tjedna može vidjeti samo iz razloga što su stavili mjere da ne mogu svi od jednom ic unutra ... tako da kakvo popuštanje kad nije ni bilo zatvoreno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare