To je to što me zanima!

Merkel promijenila mišljenje, zeleno svjetlo za Turke u EU

Nakon što je u lipnju Njemačka stopirala pregovore s Turskom oko ulaska u EU zbog nasilja prema prosvjednicima u Istanbulu, više se neće opirati novom poglavlju
Vidi originalni članak

Nakon što je u lipnju Njemačka stopirala pregovore s Turskom oko ulaska u Europsku uniju zbog nasilja prema prosvjednicima u Istanbulu, više se neće opirati otvaranju novog poglavlja, izvijestio je Reuters. 

Prošlog je tjedna Europska komisija u svom godišnjem izvješću o napretku Turske preporučila da se pregovori aktualiziraju.

Vlade zemalja EU sastat će se 22. listopada kada će raspraviti o izvješću komisije i odlučiti hoće li otvarati novo  poglavlje s Turcima. Izvor blizak njemačkoj vladi kaže kako Njemačka neće stopirati nastavak pregovora. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • baltazarrr 21.10.2013.

    Oliva,šipuga mi.. europljanko

  • 21.10.2013.

    Mnoge "europske" zemlje nisu zaslužile biti u EU, iako su geografski na europskom kontinentu, a kamoli one koje nisu niti geografski. Europa je nešto drugo, nešto što smo svi očito zaboravili. Kultura- slikarstvo od špilje Lascaux do Picassa, glazba od Beethovena do Sex Pistolsa, gradnja od Vučedolskih sojenica do Atomiuma, itd....tu nigdje ne vidim neke zemlje....

  • rijeka36 21.10.2013.

    Ako Turska udje u EU sto ce donijeti u EU ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare