To je to što me zanima!

Merkel zbog izbjegličke krize počela padati popularnost

Merkel je popularnost pala za tri posto i sada iznosi 49 posto. To joj je najniža popularnost ove godine. Također ne smatraju je najvažnijim političarem u zemlji
Vidi originalni članak

Nakon izbijanja izbjegličke krize, počela je padati popularnost njemačkoj kancelarki Angeli Merkel (CDU), piše Bild.

Prema zadnjem istraživanju koaliciju CDU/CSU podržava 39,5 posto građana, te su od lipnja ove godine prvi put ispod 40 posto. Analitičari kažu da CDU i CSU gube dominaciju zbog izbjegličke krize, ali i neslaganja u vlastitim redovima. Prema istraživanju ZDF-a Merkel je tek na četvrtom mjestu najvažnijih političara u zemlji. 

Prvi je ministar financija Wolfgang Schäuble, iza njega je ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier dok je treći CDU-ov političar Wolfgang Bosbach. U anketi Sterna i RTL-a Merkel je popularnost među građanima pala za tri posto i sada iznosi 49 posto. To joj je najniža popularnost ove godine. 

Također na pitanje da li smatraju da je zajedništvo EU-a ugroženo zbog izbjegličke krize, 63 posto Nijemaca odgovorilo je "da". Na isto pitanje je prije samo dva tjedna "da" odgovorilo 55 posto Nijemaca.  

>>> Ekskluzivno: U petak u novom Expressu donosimo tajne transkripte Milanović - Merkel

Idi na 24sata

Komentari 107

  • VesnaTorta 27.09.2015.

    Imam puno prijatelja u Njemačkoj i mogu Vam reci da se velika većina slaže sa Kolindom i da Merkel puši , vele da na slijedećim izborima nema šanse da prođe

  • šator 27.09.2015.

    majku azilanata zabolila glava..

  • piramida 27.09.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare