To je to što me zanima!

Mesić: Hrvatski izvoz je u krizi pao za čak 22 posto

Glavni razlog za loše rezultate predsjednik vidi u deindustrijalizaciji. Da bi bila konkurentni, moramo se okrenuti složenijim proizvodima, tvrdi Mesić
Vidi originalni članak

Predsjednik Stjepan Mesić u ponedjeljak je na Hrvatsko-britanskom poslovnom forumu pričao o konkurentnosti Hrvatske. Napomenuo je da je naša zemlja pala za 11 mjesta na ljestvici globalne konkurentnosti, a izvoz je pao za 22 posto. Glavni razlog za tako loše rezultate Mesić vidi u deindustrijalizaciji.
- Da bi bila konkurentna, Hrvatska se mora okrenuti složenijim proizvodima s dodanom vrijednošću. Složeni proizvod ne stvara se u tvornicama nego u cijelom društvu - rekao je Mesić za Večernji list. Dodao je i kako je Hrvatska od 1945. do 1990. bila industrijska zemlja, no nakon kriminalne privatizacije, kaže Mesić, okrenuli smo kotač unatrag i od industrije idemo prema manufakturi.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • seka58 09.11.2009.

    Zato smo uvezli nekoliko hiljada tona jabuka starih godinu dana i sjebali naše voćare da im se ne isplati ni pobrati svoje jabuke jer je tržište zasićeno starim jabukama.Zanima me tko je to dozvolio.Svi šute i prave se ludi,a tako je u svemu ostalom.

  • drug Kardelj 09.11.2009.

    Mesiću ajd se odmaraj il otputuj nekamo još ti je malo ostalo gdje još nisi bio?

  • sikorsky 09.11.2009.

    Od 23%, izvoz je pao na 22%,..

Komentiraj...
Vidi sve komentare