To je to što me zanima!

Mesić izbjegao kaznu iako je bio u sukobu interesa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši predsjednik je imenovan članom Nadzornog odbora Ingre prije isteka roka od 6 mjeseci nakon prestanka mandata. Po zakonu je to zabranjeno
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je da je bivši predsjednik Stjepan Mesić od 22. srpnja do 15. kolovoza bio u sukobu interesa. Naime, Mesić je jedno vrijeme nakon prestanka mandata bio imenovan u Nadzorni odbor Ingre. Mesić prije isteka šestomjesečnog roka od napuštanja predsjedničke dužnosti prema zakonu nije smio obavljati tu funkciju, piše tportal. Unatoč tome što su utvrdili da je bio u sukobu interesa Povjerenstvo je zaključilo da se postupak protiv njega ne može voditi jer više nije državni dužnosnik. Predsjednik Povjerenstva Mato Kačan tek je poslao upozorenje da 'dužnosnici u šest mjeseci nakon prestanka dužnosti ne bi trebali prihvaćati druge nedozvoljene dužnosti'.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • llcool 15.09.2010.

    neka pita prijatelje iz europlina i osjek koteksa. oni će pomoć ako nema

  • stari mudrac 15.09.2010.

    pa nije sam sebe imenovao. ko ga je imenovao trebao je o tomu vodit računa.

  • plavi cvijet 15.09.2010.

    Znači, dok si državni dužnosnik možeš raditi što god hoćeš, a kad prestane dužnost, prestaje i svaka odgovornost pa i kazna. Da li sam ja to dobro razumjela? Onaj ministar pravosuđa je još i nagrađen visokom funkcijom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare