To je to što me zanima!

Mesić nakon Kosova došao u oproštajni posjet u Kranj

Mesić je u četvrtak došao u oproštajni posjet u Sloveniju, na poziv Danila Türka. Nakon dočeka uz počasti, predsjednici su razgovarali nasamo
Vidi originalni članak

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk dočekao je Stjepana Mesića na Brdu kod Kranja uz sve vojne počasti. Nakon toga otišli su razgovarati u četiri oka. Zaključili su kako su Hrvatska i Slovenija su na pravom putu da riješe sva otvorena međusobna pitanja za koja treba naći pravedna i perspektivna rješenja. Mesić je izrazio uvjerenje da tu neće biti novih problema i da će obje strane dozvoliti razumu i dugoročnom interesu da prevladaju nad iracionalnim i potrebnim prikupljanjem poena za dnevno političke svrhe. Suradnju Hrvatske i Slovenije Mesić je stavio u kontekst interesa regije za uključivanje ovog dijela Europe u milenijski projekt koji se zove EU.
Mesić će se susresti i s bivšim slovenskim predsjednikom Milanom Kučanom, koji je kao i on, proveo dva mandata na dužnosti predsjednika države. U popodnevnom dijelu programa očekuje ga i susret s premijerom Borutom Pahorom, predsjednikom parlamenta Pavelom Gantarom te gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovičem. U srijedu je u Sloveniji bila i premijerka Jadranka Kosor na susretu s Borutom Pahorom, na kojem su dogovorili deblokadu još dva poglavlja, a navodno se radi o poglavljima Ribarstvo i okoliš. Ono o vanjskoj, sigurnosnoj i obrambenoj politici još će ostati zatvoreno.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • anariva 14.01.2010.

    Covjek nezna prije gdje bi isao naplatiti onozlo sto je napravio u svom mandatu. Necu niti da komentiram pomilovanja koja je napravio na koncu svog mandata. Koristi povlastice i trosi novac i dalje, iako imamo sad novog legitimno izabranog predsjednika - oprasta se, ma dajte, svima je vec muka ot tog tipa. Mesic je najpremazaniji (za njega je Sanader majka Tereza) politicar od kako postoji politika i nikako da ga se rijesimo - valjda je ovo sa posjetom sloveniji kraj Mesica. Nezelim da vidim vise tu facu.

  • tombba 14.01.2010.

    al se troše pare ....nezna više kako i gdje bi i šao.......i mi u krizi!!!???...SAMO ZA KOGA JE KRIZA.....

  • Nizozemac 14.01.2010.

    Mesic se sad moze samo ljepo pozdravit vise mu drugo i ne preostaje sto je napravio u dva mandata napravio je dosao je kraj .

Komentiraj...
Vidi sve komentare