To je to što me zanima!

Mesić: Neki ponovno žele HDZ pretvoriti u pokret

Za dva mjeseca, kad vidi u kojem smjeru ide ova Vlada, predsjednik Mesić planira iznijeti svoja očekivanja. Smatra da se moramo modernizirati
Vidi originalni članak

Vlada može opstati samo ako učini radikalne rezove, rekao je predsjednik Stjepan Mesić komentirajući što se očekuje od nove premijerke i njezine Vlade. Smatra kako je Vladin program ostao nepromijenjen, a trebao bi se modernizirati. Za dva mjeseca, kad vidi u kojem smjeru ide Vlada, planira iznijeti svoja očekivanja. Sabor HDZ-a i brzinsko mjenjanje vodstva bez brojanja glasova ocijenio je kao smanjenje demokracije.
- Predložiti premijera, kandidata za predsjednika države, a sve aklamacijom, to podsjeća na neka druga vremena - rekao je Mesić i dodao kako je Ivo Sanader od pokreta HDZ-a napravio stranku, no da neki ponovno žele vratiti pokret,  a to, kaže Mesić, ne bi bilo dobro. Još je jedanput komentirao Sanaderovu ostavku navodeći kako mu se vjerojatno "dogodio neki veliki prasak" zbog kojeg se povukao, prenosi HTV.
- Koji je to, vjerojatno će se kasnije doznati - rekao je predsjednik. Ujedinjevanje demokratske i liberalne strane u tzv. Treći blok ocijenio je dobrim potezom, no smatra kako on ne bi mogao biti na njegovu čelu jer čelnici obiju strana čvrsto čuvaju svoje pozicije.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sale212 08.07.2009.

    Zanimljivo kako se Mesić izrazito selektivno brine za smanjenje demokracije u strankama. Kad je prošle godine Čačić izbacio Posavca iz stranke i nije mu dopustio da mu bude jedini protukandidat za predsjednika stranke, to je onda po Mesiću bio \"demokratski politički proces\" uz što je kao i uvijek nadodao \"institucije moraju raditi svoj posao\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare