To je to što me zanima!

Mesić: Novac je na nečijem računu iako pripada državi

Mesić, Josipović, Kosor, Pusić, D. Kosor, Kalmeta i Biškupić bili su na svečanoj sjednici povodom dana Grada, a Mesić je postao počasni građanin
Vidi originalni članak

Povodom Dana grada i Fešte svetog Vlaha hrvatski politički vrh u utorak se okupio u Dubrovniku. Predsjednici Mesić i Josipović osvrnuli su se na problem tajnih računa preko kojih se devedesetih krao novac za obranu Hrvatske. Mesić se ponovno osvrnuo na osam milijuna eura koji su pohranjeni na jednom od računa u neimenovanoj švicarskoj banci.
- Novac je na računu pojedinca i to je novac Hrvatske, a ne tog pojedinca - istaknuo je Stjepan Mesić. Njegov nasljednik Ivo Josipović najavio je nastavak borbe protiv tajnih računa koju je dosad vodio Mesić i napomenuo kako se državni odvjetnik Mladen Bajić trebao jače boriti protiv kriminala. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bili su, osim Josipovića i Mesića, predsjednica vlade Jadranka Kosor, potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, ministri Božidar Kalmeta i Božo Biškupić. Tom prigodom predsjedniku Mesiću su uručili priznanje počasnog građanina grada Dubrovnika. Usto, Udruga HRM-a Dubrovnik proglasila ga je svojim počasnim članom u nazočnosti admirala u miru Vida Stipetića. Predsjednika Josipovića primio je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Nikola Dobroslavić. Nakon sjednice Kosor je potvrdila novinarima izmjene Zakona o golfu. Kazala je da su se založili za liberalizaciju zakonodavstva o golfu kako bi Hrvatska što prije privukla bogatu klijentelu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dari 02.02.2010.

    Mesiću....tvoj program je bio (prije kandidature), da će se istražiti svi tajni računi u inozemstvu....i na kraju samo jedan???

  • ciciban3 02.02.2010.

    ajde, mlatiš u prazno, kao ko se prepozna, zapaliće iz Hr

  • samoširoki 02.02.2010.

    meske i ti sereš,gdje si bio ovih 10 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare