To je to što me zanima!

Mesić pozorno pratio kako se motaju kubanske cigare

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji boravi u službenom posjetu Kubi, u četvrtak je u Havani bio s kubanskim predsjednikom Raulom Castrom
Vidi originalni članak

Nakon srdačnog dočeka koji mu je pripremio kubanski kolega Raul Castro, predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak je prošetao Havanom. Položio je vijenac kraj spomenika nacionalnom heroju Joseu Martiju, a potom se uputio u jednu od brojnih tvornica legendarnih kubanskih cigara. Mesić je pozorno upijao svaki detalj o proizvodnji kubanki i finesama u motanju, no ipak ih nije probao. Nije se susreo ni s bivšim predsjednikom Fidelom Castrom, koji mu je bio domaćin 2006. godine, iako je najavljeno da će se vidjeti. Zbog sigurnosnih razloga, ali i političkog i diplomatskog značenja koje za Kubu ima njegov posjet, Mesić je smješten u državnoj rezidenciji u kojoj za posjeta važnim stranim državnicima isključivo borave Fidel i Raul Castro. Kubanski mediji najavili su ga kao prijatelja iz Europe jer je on prvi europski šef države koji posjećuje Kubu nakon niza godina.
Mesić se izjasnio u prilog ukidanju gospodarskog, trgovinskog i financijskog embarga SAD-a koji je na snazi pola stoljeća. Nakon Kube Mesić odlazi u New York na Opću skupštinu UN-a.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • rođin rođo1 18.09.2009.

    komesaru imaš svog dodika i odjebi od našeg mesketa,ako ko ima pravo lajat na njega to smo onda mi hrvati,a ne vi četnici.

  • dari 18.09.2009.

    neka puši u Kubi. u Hrvatskoj je zabranjeno pušenje...

  • user_34983 18.09.2009.

    ekonomska kriza u hrvatskoj ostala je daleko iza njega...ma boli ga k.

Komentiraj...
Vidi sve komentare