To je to što me zanima!

Mesić promijenio mišljenje i nije dao mandat Sanaderu

Iako HDZ ima relativnu većinu i trebao bi dobiti mandat za sastavljanje Vlade, Mesić je odlučio da će mandatar biti onaj tko mu donese većinu...
Vidi originalni članak

Iako Ustavom određuje mandatara, predsjednik Stjepan Mesić odluku o formiranju Vlade prepustio je HSLS-u i HSS-u. Iako HDZ ima relativnu većinu i trebao bi dobiti mandat za sastavljanje Vlade, Mesić je odlučio da će mandatar biti onaj tko mu donese dokaz o većini u parlamentu, odnosno 77 potpisa. Tako je ostavio manevarski prostor za sastavljanje Vlade i SDP-u, koji za HDZ-om zaostaje za pet mandata, ne računajući glasove dijaspore. U predsjednikovu Uredu rekli su da se Mesić tijekom dana neće očitovati.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • user_2643 29.11.2007.

    IDEMO DALJE!!!!!!!!!!!! HERCEGOVKO SVAKA ČAST, OVIM KOMUNJARAMA TREBA STAT NA KRAJ. HRVAT JE SVATKO KO SE OSJEĆA HRVATOM. NA ŽALOST VEĆINI TZV HRVATA JOŠ UVIJEK ODGOVARA REŽIM BIVŠE JUGE. NE ZNAM ZAŠTO SU LJUDI POGINULI, KAD SAD PLJUVAJU PO SVEMU ŠTO JE HRVATSKO

  • Hercegovkica 27.11.2007.

    Po toj tvojoj logici Slavonce u Slavoniju, Dalmatince u Dalmaciju......Nisam ja kriva što su popalili i uništili sve moje u Hercegovini, moj se ćaća borio za ovu zemlju i ima pravo živjeti u njoj!Pogledaj malo oko sebe, pa 1/4 stanovništva Hrvatske su Hrvati iz Bosne i Hercegovine, baš me zanima smetaju li ti Srbi?

  • kenija 27.11.2007.

    hercegovce u bosnu. tamo pripadaju i moralno i po pameti. čašt iznimkama. sta se tiče presjednika i tuđmanu su unuci bili srbi. pa si mu se hercegovko sigurno klanjala. a vjeronauk ne treba biti u školama. crkva je da se lizu oltari ako neko hoče a pošten čovjek možes biti i ako si ateista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare