To je to što me zanima!

Mesić unatoč buci ugostio premijerku u novom uredu

Rezidencija bivšeg predsjednika Mesića još se uređuje pa je buka od radova svakodnevnica. S Kosor je dogovorio sastanak u Banskim dvorima
Vidi originalni članak

Bivši predsjednik Stjepan Mesić u svom novom uredu u zagrebačkoj Grškovićevoj ulici ugostio je premijerku Jadranku Kosor. Njegova rezidencija još se uređuje s vanjske strane, pa se Mesić novinarima požalio da zbog buke ne može voditi ozbiljne razgovore. No, unatoč tome s premijerkom je razgovarao o gospodarstvu, seljačkim prosvjedima. Dogovorili su i novi sastanak, ali u Banskim dvorima.
- Kod seljačkih je prosvjeda bitno naglasiti da nismo povećali proračun, što smo najavljivali i na samom početku - ponovila je Kosor nakon sastanka. Predsjedniku Ivi Josipoviću, zbog potpore seljacima, Kosor je poručila da nije bio dovoljno upućen u sve što se zbivalo. Smatra da predsjednik nije imao sve informacije, ali je, kaže, njegovo je pravo da razgovara s kim god hoće i na način koji hoće. Najnovija neslaganja ju ističe neće spriječiti u pokušaju da s Josipovićem ostvari dobru suradnju.
- Mislim da se Josipović još malo uhodava na početku mandata. Na neki način, svi smo mi tu relativno novi - rekla je. Najavila je i nove mjere za gospodarstvo, a s njima će, ističe, Vlada izlaziti gotovo svaki tjedan. Još ne želi otkriti koje mjere planira. Kosor i Mesić razgovarali su i o najnovijim zbivanjima vezanim uz Inu, MOL i Podravku, ali o Damiru Polančecu nije bilo riječi.
- Istina o Ini se mora utvrditi jer kad se nekome ustupa najveće hrvatsko blago, onda treba znati koliko to košta i tko je što platio - izjavio je Mesić. Kosor je ponovila da u borbi protiv korupcije nema nedodirljivih i izrazila potporu svim institucijama koje su dio te borbe.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 25sat 09.03.2010.

    Za razliku od premijera , predsjednika ipak bira narod !!! Ovo mislim na odnose na relaciji Kosor - Josipović !

  • exon valdez 09.03.2010.

    Naravno,došla provjeriti gdje se baca novac iz proračuna.www,ti mora da si kgb-ovac,previše toga reče za jednog civila !

  • drug Tito_1 09.03.2010.

    Kako je to u Hrvatskoj sve lijepa gluma.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare