To je to što me zanima!

Mesić: Vukovar se mogao spasiti, a Norac je ubojica

Stjepan Mesić rekao je kako je za vrijeme srpskih napada na Gospić iz Zagreba došao nalog da sve Srbe koji su u tom gradu ostali treba likvidirati
Vidi originalni članak

Stjepan Mesić je i u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju rekao kako je za vrijeme srpskih napada na Gospić iz Zagreba došao nalog da sve Srbe koji su tamo ostali treba likvidirati. Ističe kako je Franjo Tuđman bio okružen špijunima, a Mirko Norac je ubijao po naredbama iz Zagreba. Smatra kako se radilo o provokaciji čiji je cilj bilo spječavanje priznanja Hrvatskoj. Pitali su ga smatra li da je tadašnja vlast izdala Vukovar, a on je naveo razgovor s generalom Antonom Tusom koji mu je rekao kako treba samo uništiti četiri tenka kod sela Marinci.
- Tim pravcem se mogu izvući civili te uvući svježe snage i oružje i braniti Vukovar kao vojnu utvrdu - rekao je Tus Mesiću. Prema Mesićevim riječima, Tuđman je Tusu zabranio daljnje napade. Predsjednik Mesić se osvrnuo i na svoj odnos s Crkvom. Smatra kako je splitski nadbiskup Marin Barišić pun nerazumljivog bijesa prema njemu. Smatra kako Sveta Stolica mora poduzeti nešto da Crkva u Hrvatskoj bude u skladu s vjernicima. Dotaknuo se i prepucavanja s Damirom Polančecom. Mesić tvrdi da bivši ministar gospodarstva o njemu priča laži.

MESIĆ: PODLEGAO SAM ATMOSFERI VELIČANJA NDH
Mesić je u subotu bio u posjetu Berlinu. Rekao je da smatra kako je bio i ostao čovjek, ozbiljan, temeljit i promišljen u poslu, a šaljiv u slobodno vrijeme. No priznao je i da je devedesetih podlegao atmosferi veličanja NDH.
- U jednom razdoblju u Hrvatskoj se, kao kolateralna posljedica rata, pojavilo toleriranje falsificiranja povijesti. Uzor se tražio u zločinačkoj NDH. Pustili smo tada iz boce duha s kojim imamo još i danas posla. Moram priznati da sam se usprkos svom čvrstom antifašističkom opredjeljenju dao u nekoliko trenutaka zavesti tom atmosferom, osobito kada sam prikupljao novac za obranu među hrvatskim iseljeništvom - rekao je Mesić u Berlinu.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • golubica1 20.02.2010.

    zašto je uklonjen moj komentar na članak?molim vas konkretan odgovor.Komentar koji sam napisala nije bio uvredljiv.

  • franjo91 14.02.2010.

    Mesiču budalo jedna, gdje si bio 9 i po godina.Pričaj što si ti napravio i pokro.

  • bipsi2 14.02.2010.

    sad si se našao pričati \"tajne\"...pa to svi znamo! Isto kao što je prodana i Bosanska Posavina...sve će vam se to jednom vratiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare