To je to što me zanima!

Mesiću novi ured, auto i budžet od 600.000 kuna?

Predsjednik će nakon isteka mandata dobiti novi ured, službeni auto, osiguranje i 20.000 kuna mirovine. Država će mu plaćati i račune za struju
Vidi originalni članak

Predsjednik Stjepan Mesić će nakon što mu u veljači iduće godine istekne mandat preseliti s Pantovčaka u ured u Grškovićevoj ulici u Zagrebu. On je to prije nekoliko dana dogovorio s premijerkom Jadrankom Kosor. Mesić ima pravo i na službeni auto, na dva službenika, vozača i osiguranje. Država mu je dužna platiti troškove za struju, grijanje, telefon, internet te održavanje računala. Troškovi Mesića i zaposlenika bi godišnje mogli iznositi oko 600.000 kuna, piše Jutarnji list. Osim toga Mesić će dobivati i mirovinu u iznosu od 20.000 kuna. No još se ne zna da li će Mesić nakon prestanka funkcije i dalje imati pravo koristiti državne rezidencije za godišnji odmor. Ljetos je rekao da ne zna da li mu je to zadnji odmor u rezidenciji na Hvaru, ali da Vlada to može riješiti podzakonskim aktom.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • shorty 03.11.2009.

    To nije sredio Mesić nego vaš omiljeni Tuđman!! On je donio taj zakon-da predsjednik to sve dobije nakon mandata!!Kaj se sad čudite? i pljujete po Mesiću ko da je on to sam jučer odlučio!! saberite se!! Sve je to od Tuđmana poteklo-i mafija i sve!!

  • user_34983 02.11.2009.

    svaki u svom vremenu obojica će ostati zapamćeni kao predsjednici države hrvatske. druže tito, tuđman će ostati zabilježen kao onaj PRVI I PRAVI koji se uvijek vrednjuje u povijesti jedne države, a ovaj stipe uvijek KAO DRUGI, no vjerojatno i kao jedini koji je zbog sukoba sa onim prvim svjedočivši protiv tada oumjičenika za ratni zločin-prepucavajući se sa prvim, govorio protiv države kojoj će kasnije postati predsjedik. Za to neki upotrebljavaju i termin IZDAJNIK. Budući da ti je pseudonim kakv je, a budući sam više puta čuo na tv-u kako upravo drug Tito (makar ga je ne držim baš za nekog druga) osuđuje \'\'izdajnike svoga naroda\'\' govpreći o njima kao najgorim neprijateljima, čudim se kog podržavaš. i znaš povijest će o svemu suditi, o ovom drugom kasnije, ali već i to što detuđmanizacija unatoč snažnim pritiscima NIJE USPIJELA govori neke stvari, zar ne?

  • ad1987ri 02.11.2009.

    ..nema boljeg predsjednika..STIPE LEGENDA..jebo vas Franjo!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare