To je to što me zanima!

Meteorolozi najavljuju paklene vrućine: Kuhat ćemo se i noću

Sljedećih dana u Hrvatskoj prevladavat će sunčano i vruće vrijeme. Cijelu Europu je zahvatio vrući val, u Engleskoj mjere rekordne temperature koje mogu biti opasne za zdravlje...
Vidi originalni članak

Početak tjedna donio je za zapadnu Europu ekstremne vrućine. U Francuskoj se očekuju temperature zraka i do 43°C, a vruć afrički zrak pristići će sve do sjeverne Engleske uz značajno odstupanje vrijednosti od prosjeka. 

To i za Hrvatsku znači da će bit nekoliko vrlo vrućih dana s maksimalnim temperaturama preko 35 Celzijevih stupnjeva što se osobito odnosi na idući vikend.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Britanski meteorolozi upozoravaju da bi večeras mogla biti najtoplija noć u povijesti mjerenja. Vrući val dolazi iz Sahare, a temperature bi se mogle popeti i na rekornih 44 stupnja, piše The Sun.

NOVI TOPLINSKI UDAR I KOD NAS Ekstremne vrućine opet dolaze u Europu: Bit će do čak 43°C

Slično je i u SAD-u, gdje vrućine odnose živote i prijete desecima milijuna ljudi.

Gotovo 200 milijuna ljudi na istoku i u središnjem dijelu SAD-a ugroženo je nezapamćenim vrućinama! Vlasti su građane danima upozoravale na ono što ih čeka. Otkazuju se brojni festivali na otvorenom, kao i njujorški triatlon. Temperatura ponegdje doseže i 46 Celzijevih stupnjeva.

Na veselje mnogih, a i u skladu s prognozom, u Hrvatskoj prošlih dana nije bilo olujnog nevremena kao ponegdje u okolici, posebice u Austriji, gdje je bilo izraženijih pljuskova, munja i gromova. Sljedećih dana u Hrvatskoj prevladavat će sunčano i vruće vrijeme – pravo ljetno, čak i toplije od prosjeka za doba godine, ponegdje i uz toplinski val koji može djelovati na zdravlje javlja HRT.

U ostatku tjedna bit će pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Noći tople, na Jadranu i vrlo tople, a danju vruće, prognozira DHMZ.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 59

  • zeljkic 24.07.2019.

    ma goni ovo i ovakvo ljeto, jedva čekam blagu jesen i hladnu zimu, Božić......

  • 22.07.2019.

    bit ce pakleno nece se moći spavat

  • Preteznovedro 22.07.2019.

    Ajno stoko sitnog zuba, punite lavove vodom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare