To je to što me zanima!

'Mi smo za opoziv Oreškovića i raspuštanje Hrvatskog sabora'

IDS-ovi saborski zastupnici Boris Miletić, Giovanni Sponza i Tulio Demetlika glasovat će u Saboru za opoziv premijera Oreškovića i time cijele Vlade...
Vidi originalni članak

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić potvrdio je u ponedjeljak da će njegova stranka biti za opoziv premijera Tihomira Oreškovića i glasovati za raspuštanje Hrvatskog sabora.

IDS-ovi saborski zastupnici Boris Miletić, Giovanni Sponza i Tulio Demetlika glasovat će za opoziv premijera Oreškovića i time cijele Vlade, koja se u proteklom razdoblju pokazala apsolutno nefunkcionalnom i generatorom političke nestabilnosti. Smatramo da je što skorije raspuštanje Sabora, a potom i raspisivanje izbora, jedini ispravni način da se prekine politička agonija u zemlji", izjavio je Miletić za Hinu.

Po njegovim riječima, nitko ga nije kontaktirao u vezi eventualnog formiranja nove Vlade budući da su IDS-ova stajališta potpuno jasna.

Iz SDP-a se doznaje da su tri IDS-ovca tijekom vikenda potpisala prijedlog za raspuštanje Sabora. Uz 56 zastupnika bivše koalicije Hrvatska raste, broj potpisa time se popeo na 59, a u SDP-u kažu da je i nezavisni Stipe Petrina potpisao inicijativu.

Budući da su podršku raspuštanju Sabora najavili i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a, koji u Saboru ima dvojicu zastupnika, u SDP-u tumače kako u ovom trenutku de facto imaju 63 zastupnika koji podržavaju njihovu inicijativu te je potreban još samo jedan kako bi odluka o samoraspuštanju "pala" na 12 zastupnika Mosta.
 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • lotus_1 13.06.2016.

    A šta kaže Petrina? Sa njime bi bilo taman potrebnih 64 glasa.

  • Kor - Jan - Dar 13.06.2016.

    Na stranu sad muke po Tim -Tom-Boži,, i Zokijeva slast ak ponovno dojde na vlast, i muke večine pučanstva, građanstva, seljaštva i naive hrvatske, BEZ OBZIRA ostane li u dvorima banskim neko od Tim.Tom-Božine ekipe, samo Tomine ili ak se vrati Zokijeva,,,,, ALI,,More li se u kojem Hrvatskom mediju makar tu i tam najti slika kojeg političara koji NEMA iza sebe kaznenu prijavu ili sumnju na kazneno djelo?? A IDS?? Baš bi me interesiralo kad će već jednom legalizirati firmu za kupovanje jeftinog poljoprivrednog zemljišta, pa potom njegovu prenamjenu u građevinsko i potom preprodavanje po višestrukoj cijeni,, što je IDS dečkima i curama glavni izvor prihoda?? Zakaj ne?? Pa kaj nije u Hrvatskoj sve moguće?? A u doglednoj bi budućnosti, IDS boys and girls, ragazzi e ragazze,, mogli osnovati i firmu za legalizaciju još jednoga posla koji im jako dobro ide.,, "plaćanje zaštite", novcem ili drugim uslugama koje određeni pojedinac ili tvrtka pruža drugim "biznismenima" u zamjenu za vlastitu fizičku sigurnost ili neometano obavljanje ekonomske aktivnosti,,, neki to inače zovu REKETARENJE. Ta bi im se firma mogla zvati prigodno - Koza-Reket- IDS,, ili slićno. Njihovi poslovni partneri s one strane Učke, iz HDZSDP-ea i HNS-a pride se sigurno ne bi ljutili.

  • Gregori53 13.06.2016.

    Ti si kako Milanovic kaze..

Komentiraj...
Vidi sve komentare