To je to što me zanima!

'Mi smo zatvoreni za ulaganja i tu ne diskriminiramo nikoga'

Josipović rekao da su odnosi sa Srbijom u silaznoj putanji od izbora predsjednika Tomislava Nikolića zbog njegovih stavova. Osvrnuo se i na druga aktualna pitanja
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je u ponedjeljak održao predavanje o vanjskoj politici na Visokoj poslovnoj školi Libertas u Zagrebu, gdje je na početku rekao kako je odabrao upravo tu temu, jer se u životu nije bavio "nekim velikim biznisom". 

Tportal javlja kako je Josipović rekao kako su odnosi sa Srbijom u silaznoj putanji od izbora novog predsjednika Tomislava Nikolića zbog njegovih stavova. 

Osvrnuo se i na statističku podjelu Hrvatske na dvije jedinice, zbog čega se digla posebna bura. Predsjednik je kazao kako to nema veze, jer ima toliko sredstava da nitko neće biti uskraćen. Komentirao je i povlačenje novca iz europskih fondova te je rekao da je sramota koliko smo malo potrošili. Govorio je i o otvorenim pitanjima sa susjedima te je rekao kako se ne slaže s mišljenjem srpske strane da onemogućavamo njihova ulaganja u Hrvatsku. Istaknuo je kako smo mi zatvoreni za sve i tu nikoga ne diskriminiramo.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • rodman65 11.09.2012.

    Pazite ovo :Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je u ponedjeljak održao predavanje o vanjskoj politici na Visokoj poslovnoj školi Libertas u Zagrebu, gdje je na početku rekao kako je odabrao upravo tu temu, jer se u životu nije bavio "nekim velikim biznisom". ..............Ma da ZAMP mu je bio kao hobi , posmrtna pripomoc isto tako.....Bože moj 5-6 stanova od profesorskih primanja......tko zna zna.....

  • roki marćano 11.09.2012.

    Malo smo potrošili sredstava iz EU fondova? samo zato što tamo nema rodjaka i podobnih po stranačkim linijama jer gospodo moja to je EUROPA!!!!!!

  • Caffe-bar Gemini 11.09.2012.

    Tko bi bio lud da ulaže u nerazvijene regije kada može koristiti sredstva za razvoj tih regija po povoljnim uvjetima za svoj razvoj. Nije u pitanju da će podjelom na dvije statističke regije RH moći povući više sredstava iz EU fondova, ali će se time pojaviti problem još većeg ekonomskog jaza između razvijenih i nerazvijenih stvarnih regija RH iako će se ekonomski razvoj statističkih regija EU-a ujednačavati. Način na koji to radimo je odraz našeg "balkanskog" mentaliteta. To ništa nije drugačije od: - Prijavljivanja boravišta na lažnoj adresi kako bi: plaćao manji porez i prirez te dobivao razne neopravdane beneficije, poticaje i socijalno zbrinjavanje. Zar je to ono što nam država želi nametnuti kao "društveno prihvatljivo ponašanje"? Zar bi Sanaderu uzeli za manje zlo da je financijske prijevare učinio u inozemstvu (npr našim iseljenicima), jer je koristi od njih uložio u kupovinu i razvoj svojih firmi u RH? Realnost je da statističko razvojno ujednačavanje regija na naš način, stvarno povećava razvojne mogućnosti u korist bogatih, a na štetu siromašnih regija RH. Na taj način gledajući lokalno, radimo upravo suprotno od onoga što EU time hoće postići, a zbog statistike to uopće neće biti vidljivo. Postaviti statistički regije na ovaj način može biti ispravno isključivo, ako su programi vezani uz ulaganje u realne, a ne statističke nerazvijene regije RH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare