To je to što me zanima!

Mijenjao ih kao čarape: Andrej Plenković morao se zbog afera riješiti velikog dijela ministara

Od postave koja je prije šest godina ušla u Banske dvore danas su, uz Andreja Plenkovića, ostali samo Nina Obuljen Koržinek, Tomo Medved i Oleg Butković
Vidi originalni članak

U šest godina mandata Andreja Plenkovića i dvije vlade, što svojom voljom što pod pritiskom afera, otišlo je 20 ministara. Mostovi članovi Vlade - Vlahi Orepiću, Anti Šprlji, Slavenu Dobroviću i Ivanu Kovačiću - bez fotelja su ostali zbog protivljenja zaključku Vlade da se odbije oporbeni prijedlog o izglasavanju nepovjerenja ministru Zdravku Mariću zbog afera povezanih s preuzimanjem Agrokora. Kriza vlasti nije dovela do novih izbora jer je premijer uspio presložiti većinu s HNS-ovcima, koji su na izbore išli s SDP-om. Ubrzo je na vlastiti zahtjev iz Vlade otišao Davor Ivo Stier, kojeg je naslijedila Marija Pejčinović Burić, no ni ona se nije zadržala predugo jer je funkciju u Banskim dvorima zamijenila onom glavne tajnice Vijeća Europe.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 10

  • 27.10.2022.

    U iole uređenoj zemlji ovakav ne bi bio premijer mjesec dana. Ili bi sam dao ostavku ili bi bili novi izbori. Ali, zna se u čemu živimo…..

  • Ohm 27.10.2022.

    Ova zalac idealna za plasit djecu za noc vjestica

  • obmanjivač 27.10.2022.

    Maric savjetnik u hrv. Cestama, dalička direktor podravke itd, itd. Zbrinuti i na većim primanjima nego ministri.

Komentiraj...
Vidi sve komentare