To je to što me zanima!

Mikuličić: General Markač je dobro, puno bolje nego ranije

Obrana se nada da će Žalbeno vijeće, ako presuda ne bude oslobađajuća, barem "izbaciti" optužbe da su generali sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu
Vidi originalni članak

Četvorica odvjetnika generala Mladena Markača posjetila su ga u četvrtak prijepodne u zatvoru Scheveningenu.

- General je fizički dobro, puno je bolje nego ranije, i optimističan je kao i svi mi - rekao nam je njegov odvjetnik Goran Mikuličić. Obrana se nada da će Žalbeno vijeće Haaškog tribunala, ako presuda ne bude oslobađajuća, barem "izbaciti" optužbe da su generali Ante Gotovina i Mladen Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu kojem je cilj bio protjerivanje Srba s područja tzv. Krajine tijekom i nakon "Oluje".

To bi automatski značilo i puno manju kaznu za obojicu. No, postoji mogućnost i da Žalbeno sudsko vijeće, ako i odbaci tu kvalifikaciju, ustraje da su generali sudjelovali u akciji kao zapovjednici i da su po toj činjenici odgovorni za sve što se na terenu događalo. Moguće je da i sudskom vijeću nalože da ponovno provedu postupak u tom dijelu. To ne bi značilo, doznajemo, da se cijelo suđenje treba ponoviti nego da bi se, eventualno, ponovio dio postupka. No, i u tom slučaju postupak bi se do pravomoćne presude mogao produljiti na još godinu dana.

U Haag je danas stigao i Gotovinin suborac i prijatelj Željko Dilber. Nakon što posjeti generala u zatvoru otići će u Roterdam na misu i bdijenje za generale. U sudnici će sutra biti i Miroslav Šeparović, sudac Ustavnog suda, koji je svojedobno branio Mladena Markača.

Kako doznajemo od glasnogovornice Međunarodnog kaznenog suda za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije Magdalene Spalińske, u petak će presudu pratiti 60-ak novinara. Osim najbrojnijih hrvatskih, u sudnici će biti i novinari iz Srbije i Slovenije, Velike Britanije, Francuske do svjetskih novinarskih agencija Reutersa, AFP-a itd.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ciara46 15.11.2012.

    I mene danas boli glava i dobro sam raspoložena, osim što mi se povrača od ovih gluposti. Završite više sa komedijama.

  • SmackThat 15.11.2012.

    Gule zbog pijanih majmuna koji su ubijali babe i đedove po krajni, jer su "veliki" srpski vojnici pobjegli a usijane glave nisu imale s kim ratovat, zapravo je Oluja bila unaprijed poznata akcija svima, samo ne civilima koji su najeb... kao i uvijek. Nakraju netko je morao odslužit s naše strane, pa su smjestili Markaču i Gotovini, jer su Šušak, Tuđman i ostala bagra što je to naredila pod zemljom.

  • krkan godine 15.11.2012.

    ma sve bu prošlo u redu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare