To je to što me zanima!

Milan (15) i njegov otac dirnuli Hrvatsku, svi im žele pomoći

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Milan i njegov otac Matija žive u 80 godina staroj kući bez vode sa 1400 kuna mjesečno. Nakon što su svoju priču ispričali na televiziji dirnuli su javnost
Vidi originalni članak

Ovo je kuća moga pradjeda. Drugim ljudima malo izgleda strašno, al' meni je tako OK. To je moj dom, riječi su kojima je 15-godišnji Milan dirnuo Hrvatsku.

Nakon što su samohrani otac Matija Basarac (60) i njegov 15-godišnji sin pred kamerama Provjerenog Nove TV pokazali svoju 80 godina staru kuću u kojoj žive bez vode , velik broj ljudi iskazao je spremnost pružiti im pomoć.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Samo na Facebook stranici emisije Provjereno na objave o ovoj obitelji reagiralo je više od 30.000 gledatelja, a na e-mail adresu redakcije stiglo je više od 500 poruka.

Basarcima svi žele pomoći - od nezaposlenih osoba, tinejdžera, čitavih obitelji, svećenika pa sve do predsjednika uprava raznih tvrtki. Gledatelji zovu i pišu iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz New Yorka, Belgije, Švicarske, Malezije, Njemačke…

Matija sa svojim sinom, osmašem Milanom, živi u selu Komarevo pokraj Siska. Majka ih je napustila prije šest godina zbog čega je Matija preuzeo ulogu i oca i majke.

Nezaposlen je pa žive od 1400 kuna socijalne pomoći . Iako s tim novcem teško prežive cijeli mjesec, Milan kaže da se njegov otac uvijek nekako snađe.

'Hvala svima koji žele pomoći. Ima i drugi isto kojima je potrebno. Meni ne treba jednome sve, a nikome ništa' izjavio je Matija za Dnevnik Nove TV u petak navečer.

Idi na 24sata

Komentari 310

  • škura 08.02.2015.

    Glogoški je dao što vi nikada nećete.Gdje je Ministarstvo branitelja,socijalne skrbi? Je li vas ovo zanima.Nabava luksuznih automobila vrijednih 265 milijuna kuna. Vlada je prošle godine izdvojila 53 milijuna kuna na hotel za gume. Ljetne gume vladinih limenih ljubimaca ostavljaju se u hotel preko zime, dok se zimske odlažu tijekom ljeta. Za Vladine gume, nema zime.Naručeni avionski let iz Turske.Primanja saborskih zastupnika i ostalih dužnosnika.Oprost dugova tajkunima itd. itd.

  • francko 07.02.2015.

    neka klem i glogoski odu ljudima pomoc a ne da se tam guze da su za kaj radili bi nesta a ne cohali jaja bez obzira sta je u kolicima nije jedini a ima 10x vecu mirovinu od drugih

  • barinho19 07.02.2015.

    da li bi mi mogao netko javiti njihovu točnu adresu jer bi htio otići do njih i odnijeti nekih stvari na mail- barinho19@gmail.com ili ako imate Milanov broj obuće koji nosi i odjeće? zahvaljujem unaprijed!

Komentiraj...
Vidi sve komentare