To je to što me zanima!

Milanović čestitao osječkom 'kralju žita': Tako se to radi!

Kvaliteta poduzetnika se ne mjeri veličinom nego jesi li isplatio plaće na vrijeme radnicima, platio porez, kredite bankama i dugove dobavljačima, kaže Pipunić
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović i dva ministra, Ivan Vrdoljak i Damir Jakovina, bili su gosti osječkog 'kralja žita' Marka Pipunića, povodom obilježavanja 25 godina postojanja njegove tvrtke Žito. 

Na svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku Pipunić je, u pratnji svoje supruge, cijele obitelji i posebno majke Janje, dočekao i ugostio brojne osječke i slavonske poduzetnike, političare i prijatelje. 

Goste je dočekao suznim očima

- Osjećaji koji danas imam su zadovoljstvo i sreća, a to ne bi bilo ništa da to nemam s kime podijeliti - rekao je, pozdravivši goste. 

- Bosanac ode iz Bosne, ali Bosna iz Bosanca nikada pa smo zbog toga osnovali svoju Udrugu bosanskih Hrvata 'Prsten' koji vama možda ne znači ništa, ali meni puno - rekao je Pipunić pozdravivši i predsjednika Udruge Miju Marića. 

Ne skrivajući da je ponosan na svoje bosanske korijene, Pipunić je svečanost proslave započeo kazališnim prikazom priče o sebi, počevši od dana svog rođenja. Sve je to slikovito na platno projicirala umjetnica koja je izrađivala prizore u pijesku, a dojmom su pojačavali glumci, pjevači, folklorni plesači. Okosnica priče bio je dječak sa idejom i vizijom. 

- Oduvijek sam volio bajke i maštanje. Srećom to me drži i danas. Bog mi je dao da se moje želje ispune i tako je nastala ova priča o dječaku i njegovoj čaroliji i maštariji. Kvaliteta poduzetnika se ne mjeri veličinom nego jesi li isplatio plaće na vrijeme radnicima, platio porez državi, kredite bankama i dugove dobavljačima. To je jedini način na koji poduzetnik može funkcionirati i razvijati se. U naredne dvije godine Žito će investirati 1,4 milijardi kuna i zaposliti 250-300 mladih radnika. Uloga gospodarstvenika je da stvara i razvija se, a uloga državnika da pametno ulaže naš porezni novac. U nekim stvarima sam zadovoljan, u nekima nisam, ali živimo u istoj državi i moramo nastojati da svima bude bolje i imati iste ciljeve -  kazao je Pipunić nakon što je predstavljen i film o uspješnosti njegove tvrtke i budućim planovima. 

- Ono što radite je sjajno! Hrabro i riskantno, ali bez toga nema uspjeha i vi to najbolje znate. Obzirom na uvjete u kojima ste odrastali bilo je teško prijeći i Savu, a kamoli stvoriti sve ovo. Zadatak vlasti je ne smetati vam u tom poslu i pustiti da se razvijate. Hrvatskoj su potrebne ovako jake i konsolidirane tvrtke kao vaša i ulazite u društvo velikih. Kao mala zemlja, moramo gledati daleko i nema razloga da hrana koju vi proizvodite ne bude svjetski konkurentna. Vaš plan razvoja izgleda odlično, buduća zgrada arhitektonski vrlo moćno i ostavlja jak dojam. Tako se to radi - kazao je premijer Milanović čestitajući Marku Pipuniću na 25 godina uspješnog vođenja tvrtke. 

Idi na 24sata

Komentari 122

  • liliana 06.07.2015.

    Premijeru,da li vam se dopao igrokaz?

  • liliana 06.07.2015.

    Koliki su naši Hrvati poginuli u Bosni,a Bosanci bježali iz Bosne i stvarali carstvo.Bravo Pipuniću,Bog ti to sve dao kako kažeš.Ne vjerujem u toga Boga koji tebi daje.

  • liliana 06.07.2015.

    Isuse Bože ja ne vjerujem da se Milanović išao tramo ponižavati i gledati te igrokaze o njegovom životu.Katasrofa šta novac radi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare