To je to što me zanima!

Milanović: Hrvatska ne može više izdržati teret zaduživanja

Predsjednik SDP-a odmah je reagirao na najavu novog zaduženja Vlade. Rekao je kako 'Hrvatska stagnira već dvije godine, Hrvatska je potpuno zacementirana'...
Vidi originalni članak

Nakon što je Vlada najavila zaduženje za novih 5,8 milijardi kuna reagirala je oporba, piše Jutarnji list.

- To je opet zaduživanje za pokrivanje tekućih troškova. Ta praksa treba prestati u Hrvatskoj. To traje već godinama. Katkad se to moglo tolerirati, međutim gotovo je, Hrvatska više ne može na takav način. Hrvatska stagnira već dvije godine, Hrvatska je potpuno zacementirana - rekao je Zoran Milanović. Dodao je kako Hrvatska ne može izdržati još jedan teret, odnosno državni dug koji dolazi na naplatu s određenom kamatom. Najavio je kako će Kukuriku koalicija dolaskom na vlast voditi politiku razumne javne potrošnje, čuvanja temeljnih socijalnih prava i razumnu politiku stvaranja novih radnih mjesta. 

Ministrica financija Martina Dalić odgovorila je kako se Milanović ne razumije u financije pa su i njegove izjave 'nevjerodostojne', prenosi HRT. Dodala je kako zaduženje ovisi o veličini starih dugova koji dospijevaju na naplatu. Napomenuo je kako su zaduženja, između ostalog, i od vremena SDP-ove vlade.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • zagi87 23.07.2011.

    Milanoviču ti si nam zadnja nada,ako ti kiksneš hrvatska pada na koljena

  • jozija 23.07.2011.

    "To je opet zaduživanje za pokrivanje tekućih troškova" Krivih drveća i blesavih ljudi neće nikad nestati. Vi Milanoviću sa ovako bijednim znanjem želite biti premijer??? Zar vi mislite da je spas od lopova intelektualna nula, neradnik i neznalica????

  • dalmata 23.07.2011.

    Ima nešto sanaderovsko u njemu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare