To je to što me zanima!

Milanović i Pusić: Imamo zastupnika više od HDZ-a

Predsjednik SDP-a razgovarao je s Josipom Friščićem. On i predsjednica HNS-a Vesna Pusić vjeruju u većinu i bez potpore Glavaševe stranke
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je da je jutros započeo pregovore s mogućim koalicijskim partnerima.
- Razgovarao sam s Josipom Friščićem, kao što pretpostavljam da je on razgovaaro i s HDZ-om. Puno je sličnosti između nas i HSS-a, od poljoprivrede do međunarodnih pitanja i NATO-a - kazao je Milanović. Na pitanje zašto Ivan Jakovčić iz IDS-a nije s njima, Milanović je kazao:
- Njega nema, ali na temelju njegove izjave i razgovora sa Šemsom Tankovićem, predstavnikom bošnjačke manjine, imamo osnovu za okupljanje većine u Saboru.
Predsjednica HNS-a Vesna Pusić naglasila je da su SDP, HNS i IDS zajedno dobili 149.289 glasova više od HDZ-a, a ako se njima ubroji i dijaspora, onda 75.882 glasova više i ponovila da imaju dobru osnovu za parlamentarnu većinu.
Milanović je napomenuo da su predstavnici bošnjačke, albanske, makedonske i crnogorske manjine bili na listi SDP-a i sastavni su dio jezgre buduće koalicije.
- Čvrsto vjerujemo u većinu čak i bez potpore HDSSB-a - zaključio je Zoran Milanović. Upitan da će odstupiti ako ne usije formirati vlast, Milanović je rekao da je njegova sudbina posve nebitna i da je to jedan "kolektivni napor" te dodao da o predsjedniku SDP-a odlučuje statut.

Idi na 24sata

Komentari 397

  • chacho 30.11.2007.

    fora je za krepat od smijeha...

  • Luka_Zg 30.11.2007.

    jesam, lolcina

  • chacho 30.11.2007.

    napravi copy od PTSP ali bez smajlija Luka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare