To je to što me zanima!

Milanović je branio desničare: Nisu oni ekstremni nacionalisti

Trebalo je prekinuti utakmicu sa Srbijom, na utakmice ne idem zbog povika na stadionu, rekao je premijer Zoran Milanović gostujući u emisiji BBC-a Hardtalk
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović gostovao je u emisiji BBC-a Hardtalk u kojoj je govorio o skorom ulasku u Europsku uniju, ali i o političkim odnosima u Hrvatskoj. Novinar Stephen Sackur je ustvrdio da u Hrvatskoj još uvijek postoje snažni i utjecajni ekstremno nacionalistički glasovi.

- Ekstremni ne, nisu to izravni pozivi na mržnju. Vidimo u našem okruženju puno gore od toga - rekao je Milanović, prenosi Novi list

Na to ga je novinar podsjetio na utakmicu između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije u Zagrebu, za vrijeme koje se s tribina povremeno čulo skandiranje "ubij Srbina".

- Što se tiče tih povika na stadionu, to je razlog zašto ja ne idem na utakmice. Utakmicu je trebalo prekinuti. Ne znam zašto UEFA to nije učinila. Navijač sam hrvatske reprezentacije, kao i svatko u Hrvatskoj, ali ne bih to tolerirao - naglasio je predsjednik hrvatske Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • ludom 24.05.2013.

    Zašto tom budalašu u obliku engleskog (upitno) novinara nije otkazan intervju ? Premjer bi trebao znati da su pravi Hrvati nacionalno osvješteni i da više ne vrijedi naše domoljublje označavati kao ustaštvo nacionalizam i td. Dosta smo toga trpjeli u prošlosti upravo od Beogradske politike, da bi ih sada odjednom zavoljeli. Osobno za sebe kažem da sam Hrvat domoljub, srbe ću podnositi koliko je to potrebno i to mi nitko i nikakvi zakoni neće zabraniti. Dosta mi je toga da me netko proziva zato što istinski volim svoju domovinu. A najmanje me briga što o tome misli nekakav engleski novinar. Nisam u njegovom dvorištu nego u svojem te imam pravo voljeti ili ne voljeti koga ja hoću. I imam pravo biti ono što ja hoću. A kome se ne sviđa moj stav, ponavljam, nije me dužan trpjeti. Nitko nikoga nije svezao lancima u ovoj zemlji.

  • ludigospar40 24.05.2013.

    vrana vrani oči ne kopa....

  • ogulin 23.05.2013.

    zoka je u glamuru

Komentiraj...
Vidi sve komentare