To je to što me zanima!

Milanović je ponudio Petrovu potpise, on tražio još vremena

U koaliciji Hrvatska raste doznaje se kako su sve njihove stranke bile spremne još večeras pozvati svoje ljude kako bi potpisali potporu Petrovu kao mandataru
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ponudio je u ponedjeljak pregovaračima Mosta potpise zastupnika koalicije Hrvatska raste s kojima bi čelnik te stranke Božo Petrov u utorak otišao na konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, doznaje se neslužbeno iz Mosta.

U koaliciji Hrvatska raste doznaje se kako su sve njihove stranke bile spremne još večeras pozvati svoje ljude kako bi potpisali potporu Petrovu kao mandataru. U Mostu neslužbeno objašnjavaju kako takvu odluku ne mogu donositi naprečac te kako im je za nju nužna potvrda zajedničkog tijela izabranih zastupnika i Nacionalnog vijeća Mosta.

Podsjetimo, Domoljubna koalicija je danas odbila Mostov prijedlog o tripartitnoj vladi te jasno dala do znanja da su spremni na razgovor jedino s Mostom. Nakon toga, održan je sastanak Mosta i koalicije Hrvatska raste. Zoran Milanović je po završetku sastanka poručio kako sve vodi dogovoru. Čelnik Mosta Božo Petrov potvrdio je da su razgovarali o podjeli resora, ali nije htio reći tko će biti novi mandatar.

Pregovore o formiranju saborske većine i vlade dvije bi strane trebale nastaviti u utorak, nakon konzultacija s predsjednicom na Pantovčaku.


Idi na 24sata

Komentari 329

  • bajica1009 22.12.2015.

    Baš lijepo pripremljeno vidi se rad čelnog čovjeka a ne skrivati se iza glavnog odbora i predsjedništva stranke, čemu služi predsjednik nego da daje inicijativu i donese odluku kad to treba, svi koji se ne slažu moraju priznati da je pokazao da zna i može samo i to da ga baš premijerska fotelja ne zanima. Što je ponudio Karamarko ništa, gotovo ništa čeka da drugi (predsjednica-Petrov) riješe problem umjesto njega zar bi tako vodio vladu i državu i bolje je da ga nema u njoj.

  • Pukovnik10 22.12.2015.

    shvatio čovjek da će biti izigran od komunista,ali novi izbori donijeli bih mu pola mandata.

  • 22.12.2015.

    petrove dosadan si..daj shvati da si osovjio samo 19 mandata i ne može se uvjek plesat kak ti sviraš....sorry stari ali tako je...i objavite već jednom te reforme koje želite sporovdit...mjesec dana samo pričate o reformama ali ništa konkretno

Komentiraj...
Vidi sve komentare