To je to što me zanima!

Milanović: Koalicija SDP i HDZ nema nikakvog smisla

Milanović je rekao kako je premijerka svjesna da mora smanjiti proračun, ali kako to ne može napraviti bez težih političkih posljedica za HDZ
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a, Zoran Milanović rekao je kako je na sastanku sa predsjednicom Vlade, Jadrankom Kosor, raspravljao o stanju u državi, a posebno u gospodarstvu. Ističe kako 'velika koalicija' SDP-HDZ nema nikakvog smisla te da SDP o tome ne želi ni razgovarati. Milanović u intervjuu za Jutarnji list ističe kako je koruptivnost jedna od glavnih značajki Vlade u posljednih nekoliko godina. Smatra da bi Mladen Bajić trebao javno progovoriti ako je bilo uplitanja politike u njegove poslove, te da dužnost državnog odvjetnika obavlja predugo. Rekao je kako je Jadranka Kosor svjesna da mora smanjiti proračun, ali kako to ne može napraviti bez težih političkih posljedica za svoju stranku što joj je ključni problem. Komentirao je kako su građani na zadnjim predsjedničkim izborima glasovali odgovorno i racionalno te kako će uvijek glasovati prema ideološkim kriterijima kada su u pitanju parlamentarni izbori. Ističe kako zbog Milana Bandića u SDP-u nije bilo frakcija na programskoj razini te kako bi bilo poštenije da je Bandić prije 5 ili 6 godina napravio svoju frakciju unutar stranke koja bi artikulirala njegove stavove. Što se Josipovića tiče, SDP će se držati na aktivnoj distanci te on neće imati prednost u odnosu na premijerku. Predsjednik SDP-a se slaže sa Jadrankom Kosor u tome da Ured predsjednika ne bi trebao postati podružnica SDP-a.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ŠLEPAM SE UZ SKVO 23.01.2010.

    Ma nema uopće nikakvog smisla postojanja tih dviju stranaka, a pogotovo KRADEZE-a.

  • Huck 23.01.2010.

    Draga Leonarda, ni ja nisam mislio na stapanje stranaka ni u snu! Mislim da ne moram objašnjavati riječ koalicija! Pročitaj na googlu ako baš nisi shvatila (a čini mi se da nisi , po onom što kažeš!) Dakle ,i dalje mislim da zdrava koalicija može sa zdravom vladajućom strankom i te kako konstruktivno surađiovati za dobro Hrvatske i njenih građana!

  • plavi cvijet 23.01.2010.

    Jadranka sve smiruje. Da sam barem kao ona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare