To je to što me zanima!

Milanović: Mnogi zavide što imamo 1000 kilometara obale

Sa Slovenijom imamo arbitražu, a problem s BiH. Trebamo razgovarati s njima, kaže premijer koji smatra da u 2013. konture hrvatskog odijela moraju biti jasnije
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović održao je poduži govor na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Korčule, koja slavi blagdan Svetog Todora. Premijer se u govoru dotakao prometne izoliranosti otoka, Pelješkog mosta te graničnih problema sa susjedima. 

- Na žalost, Hrvatska na moru nema definirane granice. Gospodarimo s više od tisuću kilometara obale. To je velik resurs na kojem nam mnogi zavide - istaknuo je Milanović. 

Uz arbitražu sa Slovenijom, iskrsnuo je problem i s BIH, pa premijer smatra da sa susjedima trebamo intenzivno razgovarati.  

- Ovo je godina konsolidacije, a već u idućoj konture hrvatskog odijela moraju biti mnogo jasnije. Za ispunjenje tog cilja nam treba podrška većeg broja ljudi - opisao je premijer situaciju u zemlji. 

Premijer je stigao u Korčulu u petak u pratnji supruge, sina i potpredsjednika Sabora Nenada Stazića. Poslijepodne je s obitelji prošetao rivom, u hotelu Marko Polo večerao riblji meni i potom u ljetnom kinu odgledao vitešku igru Moreška. Đuro Čehovski, predsjednik društva Sveta Cecilija, premijeru je uručio monografiju i mač. 

- Hvala vam na ovom maču, ali on neće u borbu nego u korice - uzvratio je Milanović. Priznao je da mu je to bio prvi put da gleda Morešku, te da ju je podcijenio, jer je tek sad spoznao kako je to zahtjevna i specijalna stvar.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • General Lee 05.09.2012.

    I zato obalu moramo sačuvati.

  • ludom 31.07.2012.

    Uvijek su se našli neki koji su nam željeli oteti komad zemlje, a vaša ekipa im sada čak i dijeli tu zemlju koju su hrvati stoljećima branili svojim životima. Tko vam daje moralno pravo da sada poklanjate dijelove Hrvatske za koju niste Vi žrtvovali sebe, nego neki drugi hrvatski sinovi. Ono što smo uspjeli krvlju obraniti, vi dijelite kao da je vaše vlasništvo. Nadam se samo da vas Gospodin prati, iako ste komunisti, bića ste od Boga dana.

  • JohnMalkovich 30.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare