To je to što me zanima!

Milanović na Mirogoju: Danas nije isto kao 1991., ali je slično

Hrvatska obilježava Dan državnosti. Prije 23 godine, 25. lipnja 1991. godine, Sabor je donio povijesnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske
Vidi originalni članak

Hrvatska u srijedu obilježava Dan državnosti. Prije 23 godine, 25. lipnja 1991. Hrvatski sabor je donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja Hrvatske od ostalih bivših jugoslavenskih republika. Sabor je donio odluku o  suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Vlade Zoran Milanović položili su vijence i zapalili svijeće na Mirogoju.

Josipović: Slavimo rođendan naše Domovine

- Danas slavimo rođendan naše Domovine, te se sjećamo uspjeha i problema koje imamo, a naravno i svih onih koji su stradali zato da bismo mi danas bili slobodni - rekao je Josipović nakon polaganja vijenca.

Leko: Temelji i odluke Sabora obranjene su na bojnom polju

Leko je kazao da su temelji i odluke Sabora o samostalnosti Republike Hrvatske povijesno potvrđene i obranjene na bojnom polju.  

- To su temelji važni za izgradnju boljeg i prosperijetnijeg hrvatskog društva - rekao je Leko.

Milanović: Moramo se mijenjati na bolje

Premijer Milanović izjavio je, pak, kako se prije svega treba sjetiti onih koji su poginuli za Hrvatsku. 

- Dali su sve, odnosno život jer drugo nisu imali. Isto tako, treba se sjetiti vremena kada je trebalo donositi krupne i dalekosežne odluke, kada nije bilo jasno što će biti u sljedećem danu i sljedećoj godini. Danas nije isto, ali je slično. Moramo se mijenjati na bolje - rekao je Milanović.

Premijer Bandiću nije pružio ruku

S državnim vrhom vijence je položio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojemu, za razliku od Josipovića i Leke, premijer nije pružio ruku i pozdravio ga, javlja Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 379

  • jjae35 27.06.2014.

    po čemu se smije uopće porediti 1991 i 2014g.???otkud mu ta hrabrost?

  • TomislavFranelić 26.06.2014.

    ...država hrvatska stvorena je na muci branitelja i naroda da bi je udbaška djeca prodavala i uživala u njoj...

  • bijelo 26.06.2014.

    Ma ovo pleme koje sebe naziva hrvatima nikada nije trebalo imati državu pa ne bi bilo ni potrebe sa obilježavanjem "državnosti". O kakvoj se tu državi radi? Hrvatska je oduvijek bila mađarsko-austrijska provincija koja nije nikada imala državotvorne tradicije, ako izuzmemo ndh-aziju za vrijeme koje su "državotvorni hrvati pokazali kako vide nezavisnu državu hrvatsku. A kada je fašističko-lopovski gad tuđman izazvao rat i mržnju kako bi na ideologiji pavelića i starčevića napravio kvazi državu svijet je morao popustiti jer se pleme zvano hrvati nije više moglo kontrolirati. Naravno da su sdp-ovci znali za prirodu novonastale tvorevine, koja svoje korijenje i ideju crpi iz klero-fašističke ndh-hazijenije, i da nisu bili za stvaranje hrvatske na takvim osnovama već na slobodarskim i antifašističkim. Ovo što sada imamo ruglo je od države i da se mene pita ovaj se dan ne bi niti obilježavao jer ovo što se naziva hrvatskom cirkus je usamoj srži samo se čeka pogodan trenutak kada će hrvatske ovce pripojiti nekoj novoj većoj državu u kojoj, iskompleksirani hrvati neće imati glavnu riječ jer niti su ikad znali niti će znati kako voditi državu i ljudima dati napredak i prosperitet...sve što su do sada pokazali da znaju je mržnja, homofobija, fašisam i lopovluk....potpuno nedovoljno da bi se hrvati mogli smatrati državotvornim narodom. Dan državnosti treba ukinuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare